![]() |
bostan ege ve akdeniz bölgesinde salatalığın yerine kullanılan bir kelime. kavun ve karpuz'un genel adıdır. bunun yanında bunların yetiştiği tarla ve sebze yetiştirilen tarlaya da bu isim verilir kırsalda. ninnilere de meze olmuş, sebze mi meyve mi oldukları tartışılan karpuz ve kavuna verilen ortak ad. bunların yetiştirildiği yer ise halk arasında bostanlıktır efendim. erotik hikâyelere 'mekân' olması ile bilinen bir ortamdır öte yandan. dandini dandini dastana danalar girmiş bostana kov bostancı danayı yemesin lahanayı... eeeee eeeee eeeee e! akabinde bana özel kısmı: uyusun da büyüsün nenni tıpış tıpış yürüsün nenni benim oğlum büyüyecek babasıyla balığa gideeecek, eeeee eeeee eeeee e! bu ürünlerin oluşmasını sağlayan yapraklı, dallı kısmı bitki kendileri ise meyvedir bence!) iranlı şair sadi şirazi'nin bir eseridir. küçük küçük hikayeler masallar anlatılır kitapta. doğu batı edebiyatı biçiminde dikotomik bir ayrımın varlığı kabul edildiğinde doğu klasikleri arasında en başta gelen eserlerden biri olarak gösterilir. batı dillerine çevrilmiştir. daha evvel padişahların yetiştirilmesinde rahle-i tedrisinden geçtikleri hocalarının uzun uzun şair burda şuna sesleniyor minvalindeki açıklamalarına kaynaklık etmiş eserdir. diğeri eseri de gülistandır. birbirlerinin devamı niteliğindedirler. iki cilt halindeki eserin bir ve ikinci ciltleri gibi. Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:10 PM. |