şimdi sevgili orman mühendisi arkadaşla oturup bize gerekli alanın verilmesi için kime müraacat etmemiz gerek onu konuşmak lazım.. sonra dilekçeler imzalar... dikmek için gönüllüler.. sonra bunu atakanla konuşup etkinlik haline getirmemiz gerekiyor.. ve bir yerde..mesela başlangıç olarak istanbul olur sonra ankaraya kaykılınır gibi.. ama önce dikmek için boş araziyi.. yeşillendirilecek alanı bulmamız ve bunun için de gereken izni nereden almamız gerektiğini bulmamız lazım..
tüm proje için gereken temel bir kaç grup var..
ilki izinle ilgili işleri halledecek ve yeri belirleyecek grup..
ikincil olarak bu etkinlik için fidan, tohum ağaç her ne ise onu alacağımız yerle iletişimi ,indirimi ve hatta becerebilirse botaniksel sponsorluğu =) sağlayacak bir grup..
üçüncül olarak etkinliği yayıp, insan potansiyeli toplayacak bir grup..
dördüncül olarak ağaçlandırılacak yerde ikamet eden ve ekip diktiklerimize göz kulak olacak bir grup.. =)
her grup için 2 -3 aktif insanyeterli olacaktır.. lütfen ben varım diyen öne çıksın..
Alıntı:
bluegirlx Nickli Üyeden Alıntı
gerçekten bir orman yapabilirmiyiz..ankarada da ağaç dikmek istiyorum..toplu halde ağaç dikebilirmiyiz.. |
evet yapabiliriz hemde çok güzel olur.. hatıra ormanı olur.. başka biri alsada adını değiştiremez o ormanın.. hayatları değiştiren orman olur.. herkesin ektiği ağaç ayrı bir dilek ağacı olur.. büyük bir enerjiyle büyük bir mutlulukla toprağa değer kökü.. ne güzellikler saçar dünyaya.. barış aşılarız, dostluk, sevgi aşılarız.. =) hepimiz bir arada yaparız üstelik..
her neyse ben yönetmeliğini fln okudum..
http://www.istanbulcevor.gov.tr/sube...p?id=24&sube=4
birde istanbulda böyle bir proje varmış.. tabi bu tuzlu olur.. ama bu tarz projeler koşturabiliriz..