23-07-2009, 10:13 AM
|
#2 (permalink)
|
Teğmen
Tesekkür: 16
11 Mesajinıza toplam 65 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Merhaba yardım eden olurmu? Merhaba Mine Hanım. Ben de neredeyse 1 ay önce geldim bu siteye. 36 yaşındayım. Aklım başımda olduğundan yani kendimi bildiğimden beri gördüğüm o ki insan hayatı bir sinüs eğrisi, dip yapmadan pik yapılmıyor, gecenin en karanlık noktasından sonra gün doğuyor, sorunlar tek başına değil, ardı arkasına geliyor, kimi zaman kendinden bile vazgeçtiğinde artık ne oluyorsa evrende o esnada, "bir dakika fazla yükleme yaptık sanırım denek overdose oldu, tamamen imha olmadan biraz ara verelim, hatta acı günlerin telafisi olarak biraz da mutluluk verelim" gibi bir takım dış sesler istişare edip herşeyi değiştiriyorlar.
Şaka bir yana zor günler geçirdiğiniz her kelimenizden anlaşılıyor. Ancak bilin ki yardım çığlıklarını attığınız bu an, daha kötü ne olabilir ki diye düşünmeden, artık kötüyü düşünmeden, gün doğmadan önceki en karanlık noktaya ulaştığınızı düşünün artık. Gün doğmak üzere. Herşey düzelecek ve herşey yoluna girecek.
Öncelikle çok genç bir yaşta emekli olmuşsunuz çalışmaya devam etmekken seçiminiz işten uzaklaşmanız gerekmiş. Belki de bu bir fırsat. Şimdi bu boş günlerin tadını çıkarın biraz. Her sabah erkenden uyanıp yollara düşüp bütün gün canla başla çalıştınız senelerce. Şimdi biraz dinlenin. Dinlenin.... Hiç bir şey yapmadan. Ya da nasıl dinlenmeyi seviyorsanız. Semt pazarlarına çıkın, mahalle parklarında oynayan çocukları izleyin, ne zamandır okuyamadığınız kitapları okuyun, film izleyin, anılarınızı toparlayın, fotoğraflarınızı albümleyin, reçel yapın, içinizden ne geliyorsa:) Ardından da yapabileceğiniz, belki de evden yapabileceğiniz bir iş düşünün kendinize... Zevkle yapabileceğiniz, sevgiyle yapabileceğiniz bir iş.
Yakın bir dostunuz varsa ne güzel, şanslısınız; bir çok insanın etrafında bir sürü sahtesi var. Yoran yıpratan kötü niyetli bir kalabalık. Kargoyla anılarını yollayan o adamı da bırakmanız en güzeli olmuş. Demek ki önünüzde size daha uygun, size daha iyi gelecek bir hayat arkadaşı, bir sıra arkadaşı bekliyor.
Düşünün ki şu an hayatınızın safra atma dönemindesiniz. Etrafınızdaki sizi yoran yıpratan üzen veya üzebilecek herşeyden arınıp hafifliyorsunuz. Bu bir arınma. Sonra da yenileri gelecek. Yeni ve daha güzel bir iş, yeni bir ilişki, yeni arkadaşlar. Yeni bir hayat. Bu zamanı iyi değerlendirin. Sonra hiç boş vaktiniz olmayacak belki... Herşey yoluna girecek. Hep girer. |
| |