15-09-2009, 01:09 PM
|
#9 (permalink)
|
Üsteğmen
Tesekkür: 1,042
246 Mesajinıza toplam 1,189 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: arkadaşlar ben çok kararsızım Hayatının çok önemli bir dönemecinde olduğunu belirtmek isterim.Malesef insanlar bu dönemde yeterince biliçlendirilmedikleri için ilerde hep mutsuz olarak yaşıyorar.Gözlerini kapatıp hangi mesleği istediğini düşünmek tabiki mantıklı geliyor.Fakat o düşüncelerin yüzde kaçı gerçekten sana ait.Toplumun garantili meslek dayatması,ailenin istekleri.Öncelikle kendi beynini çok iyi tanıyor olman lazım.sağ beynimi yoksa sol beynimi baskın bir insansın.bu hayatını yönlendirmede okadar önemliki.Okadar çok örnekle karşılaştım ki.sağ beyni baskın hayal gücü yüksek,yaratıcı insanlar sırf toplumsal geçerlilik yüzünden fen bölümünü seçiyor.üniv kazanıyor ,okuyor.O çek geçerli mesleği icra ediyor.Fakat mutsuz.çünkü potansiyelini kullanamıyor.Sol beyni baskın bir insansan ancak fen mat. bölümünü seçmelisin.Mutlaka ya profesynel destek al ya da kendi imkanların dahilinde internetten araştırmaya çalış.Ben zamanında bu hataya düştüm malesef ve halen kendi iç çatışmalarımı yatıştırmaya çalışıyorum.Umarım sen doğru bir karar verir ve mutlu bir yaşam sürersin. |
| |