08-11-2012, 10:29 PM
|
#4 (permalink)
|
Teğmen
Tesekkür: 416
103 Mesajinıza toplam 217 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: depresyondayım merhaba firari89 :)) Ben de 28 yaşındayım ve henüz ben de işimi tam anlamıyla oturtabilmiş değilim. Yeni işe başladım ama 2 hafta öncesini sorsan hala hengi yöne gideceğimi bilmiyordum. Ben üniversite de 4 yıllık okulumu zamanında bitirdim ama okulum uzasa kesin bunalıma girerdim, her şey berbat olurdu. Zaten para kazanamıyorum, aileme de yük olurum diye kendimi yiyordum. Sonra yüksek lisansa başladım. 2yıllık okulumu 3 yılda son anda atılmaktan kurtularak bitirebildim. Ama vicdan azabından ölmedim. Birşey de olmadı. Kimsenin de umrunda bile olmadı. Ben üzüldüm sadece herkes ne der diye utandım... Kardeşim 4 yıllık okulu 5,5 yılda bitirdi. Sevgilimin de öyle :))) Herkes okurken seni öğrenci olrak görüyor. Çok üzülüyorsan part time işlerde çalışıp kendi harçlığını çıkarabilirsin. Ama her zaman sonucu düşün ben de diyorum bu kadar yüksek lisans yapacağıma liseden mezun olup mağaza çalışsam şu yaşıma kadar bırak mağaza müdürü olmayı bölge müdürü olurdum diye :))) Okuldan mezun olup yıllarca iş bulamayanlar var. O yüzden hiç üzülme, takma böyle şeyleri...Sonu güzel olsun. Eminim ki okulun bitince çok güzel işlerde çalışacaksın. Okulun neyle ilgili bilmiyorum ama eminim polisliğe 10 basacak işlerde çalışacaksın. Kariyer ve maaş yönünden diyorum yoksa polisliği küçümsediğimden değil :)))Yaşı biraz daha büyük biri olarak sana önerim; kendine bir hedef belirle yani oku, araştır, sor , soruştur ve ben şu işi yapmak istiyorum de... Sonra da uzayan yılları kendine fırsata çevir. Girmek istediğin işte eksik olan sertifikan, eğitimin neyse ; yetiştirmen gereken kişilik özelliğin neyse onları düşün, onlara yönel, geliştir kendini...Hiiiiç geçen zamanını düşünme. Onlar okulu zamanında bitirir d basamağından başlar, sen okulunu uzatırsın ama kendini geliştirirsin b basamağından başlarsın...Geçmişe takılma hiç bir zaman; hep ileriye bak...Arkadaşlarınla ilgili de neden alt sınıflarınla arkadaş olamıyorsun ki benim dönemimde de aynı dersi aldığım üst sınıflardan arkadaşlarım vardı ama hiçbir zaman onlara tembel bilmem ne gözüyle bakmadık. Gayette kankiydi. Sınav sonuçta 1 güne hatta saate dayalı bişey karnın ağrır , stress yaparsın dersten kalırsın bu kadar basit:)))Bunları başarısızlık olarak görme, nerde yanlış yaptım de doğrusunu bul, uygula geç, bu kadar :)))) |
| |