Merhabalar,
Sitenizle uzun zaman önce tanıştım. Ancak üye adımı ve mailimi hatırlayamadığım için tekrar üye olmak durumunda kaldım.
Başlıktan da anlaşılacağı üzere uzun zamandır (2001den beri) Panik Atak ile düzeyli bir birlikteliğimiz var.
Ağır ataklarımın sayısı çok fazla değil. Benim hatırladığım 2001/2 defa, 2003/1 defa, 2005 - 2011 arası ise krizlerden ziyade kaygı bozukluğu, asosyallik, topluluk karşısında konuşma fobisi, vb. hayat kalitemi düşürücü, sosyal statümü zedeleyici birlikteliklerle geçti. En zor olanı da ani öfke ve amir karşısında el ayak titremesi idi.
Ancak kriz diyebileceğim durumları ise yazıları yazdığım şu an da olmak üzere son 3 yıldır yaşamaktayım.
Düzenli paxil kullanımım var.
16 gün evvel soğuk algınlığı sonucu hastalandım. Bu günden sonra da hafif ataklar, bu zamana kadar artarak devam etti.
Tabi devlet hastanesi psikiyatristine başvurdum. Çok fazla da ilgi göremeden; günlük tek tablet olan paxil kullanımını 1,5 tablet yapalım (30mg) tavsiyesi ile bir ay sonra görüşmek üzere ayrıldım.
Ancak bu seferki garipti. Atak geldiği anlarda yada gelmesine saniyeler kala, garip bir şekilde bunalma anını takiben rüya hali gibi (en uzun 1-2 saniyelik) bir kopuş yaşıyor, ortama geri döndüğümde ise bu anın gerçekliği hususunda tereddüte düşüyor ve devamında uyuşmalar, çarpıntılar, nefes düzensizliği gibi durumlarla karşılaşıyordum.
Son günlerde ne ilaç kullandım diye düşünürken; soğuk algınlığı nedeniyle bana verilen ve 3 tablet çıkan AZITRO 500mg antibiyotik aklıma geldi.
Türkçe sitelerde çok bulamasam da yabancı sitelerde "paxil & azihtromycin" olarak arama yaptım ve birlikte kullanımının çok sakıncalı olduğu, bir çok test yapıldığı ve türlü olumsuzluk şikayetlerinin alındığı bilgisine ulaştım.
Bu hassasiyet gün geçerek azaldı. Son 2 gündür herhangi bir şikayetim olmazken, bugün tekrar hafif üstü bir atak ile buluştuk.
Siz siz olun, antidepresan kullanırken farklı bir ilaç almanız gerektiğinde muhakkak araştırın. Bazen aile hekimleri de bilemeyebiliyor. Bu araştırmamı eczacıma da bildirdim ve başka bir hastası daha olduğunu ve muhakkak uyaracağını belirtti.
2 saat evvel aşırı umutsuzken, şimdi yine içimde umutla iyi olacağım günü beklemekteyim.
Hepimize mutlu, sağlıklı yarınlar dilerim...