Bu konuda ki scriptimiz gayet başarılı.Bir çok üyemizden de bu konuda geri dönüşüm aldım.
Peki topluluk karşısında konuşma neden bu kadar önemli?
Hiç topluluk karşısında konuşup heyecanlandığınız oldu mu?
Bu heyecan olması gereken bir heyecan mı?
Heyecan neden kaynaklanıyor?
Aslında bu konuda sitenin ana sayfasında ki script içeriği konuya baya bir açıklık getirmiş.Kendinize aşırı yoğunlaşmanızdan kaynaklanıyor olabilir...
Peki script dışında ne gibi taktikler önerilebilir...
Bence konuşma yaparken şunu unutmamalı.Her şey unutuluyor.Bırakın topluluk karşısında konuşmayı Televizyonda bir canlı yayına çıksanız ve milyonlarca kişi sizi izlese bile en geç bir ay içinde unuturlar.
Kimleri unutmadıık ki....
E madem unutulacak o zaman neden aşırı heyecan?
Topluluk karşısında konuşma scriptimiz zaman zaman yanlış anlaşılıyor.
Ben sunum yapmıyorum öyleyse bu scriptle işim olmaz diye..
Oysa içeriğine bakarsanız günlük yaşamınzda konuşurken de sizil oldukça olumlu etkileyecek sanki etrafta kimse yokmuş sadece siz varmışsınız gibi rahatça konuşmanızı sağlayacak bir scripttir...
Bu konuda bizim toplumumuzda oldukça eksik var.Topluluk karşısında konuşmaktan mümkün olduğunca kaçınılıyor.
Sonuçta bir bakıyorsunuz kosskoca bir holdin'in üst düzey bir yöneticisi ne kadar iyi hazırlanırsa hazırlansın kötü bir sunum yapıyor.....
Öyle ise sunum yapmanın çok çalışmakla direk ilgisi yoktur.Kendine yoğunlaşmakla belli bazı bilgilere hem bilinçüstünde hemde bilinçaltında sahip olmakla ilgisi vardır.Aksi takdirde hem sunumu dinleyenler hemde siz sıkılırsınız.