arkadaşlar bu sorunumun bana artık çok zarar verdiğini hissediyorum ve birşekilde bunu çözmek istiyorum...
nedenlerini bulup bu sorunu ortadan kaldırmaya çok ihtiyacım var..tabiki sizin de yardımlarınızla..
derdimi anlatmaya çalışayım..benim derdim..hem kendi fiziksel özelliklerime hem de başka insanların fiziksel özelliklerine karşı aşırı derecede önyargılı ve sert tutumlu olduğumu anladım....kafamda beğendiğim belli başlı kriterler var bunları kendimde göremediğimde kendimi çirkin ve değersiz hissettiğim gibi...bir başkasında gördüğümdede o kişiyi önemsenmeye değer bulamayabiliyorum...
ama farkettimki beğendiğim şeylerin sınırına oldukça az şey giriyor...mesela piyasada dünyada bir sürü ünlü insan var ve ben sadece 1 tane oyuncuyu beğeniyorum ve tamamiyle beğeniyorum...bundan yola çıkarak ona benzeyen veya onu andıran başka isimler arayıp ilgi alanımı genişletmek istediysem de bunu başaramadım....
yani demem o ki....belli şeylerle ilgili sadece belli özellikleri seviyorum ve buna uymayanları farkında bile olmayarak otomatikman reddediyorum...
mesela yüz şekli olarak uzun ve üçgenimsi yüzlerden hoşlanıyorum...kaşlarda ise kalın kaşa tahammül edemiyorum....göz rengi olarak renkli gözleri daha çok beğeniyorum...veya ne biliym esmer tenden oldum olası hiç hoşlanamadım...veya geniş çene yapısı olan erkekleri beğenmemek ..vesaire vesaire bunun gibi şeyler...
aslıdna bu hislerin doğru şeyler olmadığını ve işin doğrusunu ben de biliyorum..o yüzden lütfen bana herşey fizikten ibaret değil önemli olan ruh güzelliğidir falan gibi zaten herkesin bildiği doğruları tekrar söylemeyin lütfen...bunları ben de biliyorum ama bilmek yetmiyor..sadece bu huydan nasıl kurtulurum bu yönde fikirlere ihtiyacım var...çünkü hem kendime hem çevreme hem hayatıma zarar vermeye başladım...kimseleri beğenememekten arkadaş bile edinemiyorum...internette herhangi birinin bir resmini bile görsem hemen gözüme ilk takılan şey kusurlu veya az güzel olan yeri oluyor...mesela bu kişi etek giymişse ve bacakları kalınsa hemen o takılıyor gözüme ve bacakları kalınmış diye yargılıyorum...kimi zaman bazen karşımdakinin ses tonu bile yeterince etkileyici gelmemişse bana bu bile ondan soğumama neden olabiliyor...
veya kendime ilgili örnek vereyim..sabah kalktığımda cildim biraz solgun gözükse hemen moralim bozuluyor..saçlarım istediğim şekle girmese hemen enerjim düşüyor..
bu huyumun kaynağı sanırım çocukluğumdan beri fiziksel özelliklerimin hem aile hem çevre tarafından haddinden fazla yargılanması ve bunları kafama takmamdı galiba...küçüklükten beri herkes kilomla dalga geçerdi ailem de dahil...daha sonra ise kısaboyluluğum ve kilom her karşıma çıkanın ağzına sakız olmaya başlamıştı büyüsem de bu değişmedi...belki çevremden bunları gördüğüm için hem kendime hem başkalarına karşı böyle tutum takınmaya başladım bilmiyorum...hayatım boyunca hiç kimse bana güzel olduğumu ve beğenildiğimi hissettirmedi..o konuda hiç şöyle doyurucu iltifat almadım...hatta şu yaşa kadar çıkma teklifi falan da almadım....
derdim artık bana ağır gelmeye başladı lütfen yardım
kafamda birilerini yargılayacam diye kimseyle karşılaşasm bile yok...çünkü bi kere yargıladımı kafamda hep öyle kalıyor o kişi..