![]() |
bu kadar zor olmasa gerek iyi geceler herkese. yine bi konuda sizlere danaışmak istiyorum . üniv öğrencisiyim ve bölümüm beni bya bi zorluyoo . hatta öleki 1 yıl uzatmak zorunda bile kaldım. neyse onun verdiği sıkıntıları atlattım çok şükür ama ben mezun olana kadr her yıl böle bi durum söz konusu teorik pratik biçok ödev teslım edıyoruzz. her hafta haftanın her günü ve sınvalrımızda bii haylii fazla. bunca şey olmasına rağmen ve bu kadr süre geçmesine rağmen kendi potansiyelimi tam ortaya koyamamktan yakınıyoruım . bişeyleri öğrenmek bi zamn sonra yük gibi gelemey başıyo .ödevlerımin ağır geldiğini hissediyorum ve erteleye erteleye son zmana denk getiriyorum.ve bundan rahatsızım . bu durumudeğiştirmek dönüştürmek istiyorum . telkincdlerine baktımda bununla ilgili bi çok başlıkta cdler var.tam öğrenme, ders çalışma,harika bi hafızaya sahip olma,tüm beyin kapasitesi,konsantrasyon,keskin odaklanma vs vs. peki benim iin en uygun hangisi olablir . atakan beye özelden mesaj atmıştım amabi geri dönüş olmadı. bu 2 ay benım için çok önemli en yoğun zmanlarım ve bu yılımı belirleyecek olan zamnlar .bi an önce planlarımı yapabilmeyi zihnimde belli bi düzeni oturtabilmeyi istiyorum .bunu iin neler önerirsiniz. ve umarım bu mesaja atakan beyden de cvp gelir:) hy789 |
Cevap: bu kadar zor olmasa gerek Eğer sende hep en iyi şekilde yapmaya çalışıyorsan. Mükemmeliyetçisin demektir. Mükemmeliyetçi insanlar, bir türlü işe başlayamazlar, istedikleri gibi olmayacağından korkarlar. Bu da onları atalete iter. |
Cevap: bu kadar zor olmasa gerek erteleme konusunda belki telkin dinlemelisin. Bir de şuna dikkat edebilirsin belki iç sesin daima eleştiren birimi. Yani "beceremeyeceksin , yapamazsın, olmadı zaten ne zaman yaptın ki" gibi |
Cevap: bu kadar zor olmasa gerek Alıntı:
|
Cevap: bu kadar zor olmasa gerek Bendeki mükemmeliyetçilik ne yapıyor biliyor musun? Eksik olacağına hiç olmasın diyor ve o işi yapmaktan vageçiriyor. Bir de etraftakileri benim kriterlerime uymadıkları zaman eleştiriyordu. Koşulsuz kabulü zorlaştırıyor ve kısaca bir türlü huzur vermiyor. Hatta kimilerinde sosyal fobi,ye bile neden oluyormuş. |
Cevap: bu kadar zor olmasa gerek Resim yapıyorum şimdilerde, bende mükemmeliyetçiyim ayrıca. O kadar çok heyecanlanıyorum ki, kalbim sıkışıyor, ellerim titriyor bazen, nefesim daralıyor. Yani sanki sırtımda yük taşıyorum oysa hobim benim yani. Bugünlük bu kadar yeter dediğimde ise hiç halim kalmamış oluyor. Öylesine yoruluyorum. Fakat değiyor emeklerime, harika gidiyor şükürler olsun. Ah birde kazanca dönüştürebilsem yeteneğimi kaymaklı kadayıf olacak bnm için. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:55 AM. |