25-06-2015, 06:36 PM
|
#4 (permalink)
|
Tesekkür: 3
6 Mesajinıza toplam 10 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Telkinler Sesin İçindedir ( Resimli ) Alıntı: Dusunsel Nickli Üyeden Alıntı
Sesi alcaltip yukseltme olayi desibeldir zaten her ses bir frekanstir diyelim ben kayit aldim bunun desibelinj 0 dan -10 a indirdim diyelim ses azalir frekansinda bi degisiklik olmaz ama frekansiyla oynayip desibelide ayni birakabilirsiniz buradako telkinler desibel ile ayarlaniyor diye biliyorum atakan bey herhangi bir frekans ekleme isleminin olmadigini soyledi | anladım , teşekkürler.
Şu konuda bilginiz var mı peki ; biliyorsunuz bilinçaltı beynimizin algılıyamadığı sesleri algılayabiliyor , bu sayede beynimizin algılamadığı telkinler , bilinçaltımız tarafından algılanıyor.
bilirsiniz frekans bakımından 20Hz ile 20khz arasını işitebilirmişiz , desibel bakımından da 0 desibel (eşik şiddeti) ile bunun 1 milyon katı (kulağa zarar vermeden işitilebilecek son seviye galiba bu) desibel aralığını işitebiliyoruz.
Bilinçaltı hangi bakımdan beynin algılamadığını algılıyor , frekans bakımından mı desibel bakımından mı? Örneğin , telkinler ile müzik sesi arasında desibel farkı var , bu yüzden beyin desibeli az olan telkinleri algılamıyor (işitmiyor) , fakat bilinçaltı algılıyor. Durum bu mu? Telkinler kaç desibel acaba?
(nerden girdim bu meselelere hiç bilmiyorum :D ama merak işte)
Konu silgisizolmaz tarafından (25-06-2015 Saat 07:40 PM ) değiştirilmiştir.
|
| |