12-11-2010, 05:28 PM
|
#13 (permalink)
|
Administrators Zerynthia
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Bir Yazı Yazın Size Kim Olduğunuzu Söyleyeyim! 1- c) Yazılarınızı ileriye doğru eğimli yazıyor olmanız sessiz-sakin, oto kontrol mekanizması güçlü biri olduğunuzu gösterir.
2- b) Karşı cinsle iletişime geçme konusunda çekingen ve sorun yaşayan biri olduğunuzu gösterir.
3- b) Konuşkan, rahat ve hatta her şeye burnunu sokan biri olduğunuzu gösterir.
4- c) Planlı programlı hareket eden biri olduğunuzu gösterir.
5- a) Rasyonel, muhafazakâr ve gelenek-göreneklere bağlı biri olduğunuzu gösterir.
6- a) Kendinizden bahsetmeyi seviyor olduğunuzu ve diğerlerinin sizin neler yaptığınız üzerine düşünmelerini istiyor olduğunuzu gösterir.
7- c) Güvenilir, birisiniz. Dürüst bir işçi olabilmeniz yanı sıra son derece başarılı bir lider olabileceğinizi gösterir.
8- b) Yorgun, bitkin ve psikolojik açıdan iyi olmadığınızı ve acı çektiğinizi gösterir.
9- b) Cinsel hazza düşkün, materyalist ve abartarak konuşmaya eğilimli biri olduğunuzu gösterir.
10- b) Sert, inatçı bununla birlikte güçlü bir yapınız olduğunu gösterir.
Çıkan sonuçlar bunlar. Beni karakter olarak yansıtan bir test olduğunu söyleyemicem ne yazık ki. Kim olmadığınızı söyleyeyim dense daha doğru olurdu sanırım.
Sebeplere gelince; sessiz ve sakin bir yapım olmakla bilikte bir anda çok telaşlanabilirim. Arkadaşlar arasında da bana telaşe memuru denir.
Sadece karşı cins için değil her iki cinsle iletişimde çekingenimdir. Bu ara açılmış olabilirim ancak konuşmalarımda çok rahat biri olmamışımdır asla. Aksine bu konuda yaşadığım sıkıntıları hep dile getiririm. Öyle bir de bir şeylere burun sokmak kavram olarak bile hoş bir kelime değil. Sadece bilgim olan konularda konuşurum. Herkese de karışmam. Genellikle fikrim sorulur zaten. Bir de ikinci sorunun cevabıyla da çelişen bir yanıt oldu bu.
Planlar yaparım devamlı. Ancak planlarıma çok nadir ayak uydurabilirim.
Rasyonellikle, muhafazakarlık ve gelenek göreneklere bağlılığının birbiriyle uyuşmadığı kanaatindeyim. Rasyonellik, duygularından arınmış akılcı kişiler için kullanılır. Gelenek ve göreneklere bağlılığın akılcılıkla ilgili olmadığını düşünüyorum. Gelenek ve görenekler -doğruluğu tartışılır- insanlar tarafından çok sorgulanmayan genel kabul görmüş toplumsal hayatı düzenleyen kurallardır. Dolayısıyla başlı başına saçma bir şık olmuş. Belli başlı örf adetler vardır benimsediğim ancak muhafazakar ve gelenekçi bir kadın değilim. Muhafazakar insanlar içinde bulundukları hayatı korumak için çaba sarfederler. Değişiklikten yana değildirler. Bense bulunduğum noktayı her gün sorgulayan ve hayatımı değiştirmek için çabalayan bir insanım. Bunun yanı sıra duygularımdan çok yararlanırım. Mantıkçıyım ancak duygularımı hiç bir zaman yok sayamam. O dalgalanmalar da hep akıl ve kalbin çatışmasından kaynaklanır.
Kendimden bahsetmeyi severim. Anlaşılmayı çok isterim. Biraz onaylanma ihtiyacından kaynaklanıyor sanırım.
Etrafıma karşı kesinlikle çok dürüst ve güvenilir olduğumu düşünürüm. Kimseyi aldatmam. Ancak bu sıralar kendime verdiğim sözleri hiç tutamıyor olmam bu güveni sorgulamama yol açıyor. İnsanın kendisine güvenmesi başkalarına güven vermesinden çok daha önemli.
Yorulduğum zamanlar çok oldu. Ancak bunlar geçici şeylerdir. İnsanın yazısı her gün değişmez. Dolayısıyla buradan bu tür sonuç çıkarmak doğru değil bana göre.
Cinsel hazza düşkün değilimdir. Materyalist olarak hiç düşünmedim kendimi. Doğru olabilir belki ancak bu ruhani değerlere önem vermediğim anlamına gelmez. Kavram olarak tam bilemiyorum karşılığını o nedenle buna pek bi şey diyemicem. Bildiğim kadarıyla maddeyi temel alan bir görüş. Dolayısıyla metafiziksel güçlerin varlığını kabul etmeyen bir anlayış. Kendimle pek özdeşleştiremedim bu anlamda. Çünkü gerçeküstü varlıklara ve olaylara inanıyorum. Ben de yalan yoktur ama abartı olabilir zaman zaman. :)) Bir de böyle yazarken abartıyorum. :)
Çok yumuşak biriyimdir. Ancak inadımla başedebilecek kimse olduğunu zannetmiyorum. Zaman zaman sert de olabilirim yani. :))
Bu kadar eleştirinin üzerine paylaşım için teşekkürler.
Sevgilerimle. |
| |