100'lük Ülkeden Mektupla Kitabı Hakkında Yorumlar

Sensible

New member
2
HD RANK
Reaksiyon puanı
0
Uçurtmayı Vurmasınlar, "Sizin Hiç Babanız Öldü mü", "Suyun Öte Yanı", adlı kitaplarıyla tanıdığınız Feride Çiçekoğlu'ndan mektup biçiminde yazılmış yeni bir öykü kitabı. "100'lük ÜIke'den Mektuplar", yolculuklar boyunca yazılmış pasaportsuz mektuplar; vapurlarda, dolmuşlarda, uçaklarda ve uzaklarda; geçmişe ve geleceğe... Aidiyetsiz görünen, ama 100 ASA'lık filmin ışığından kaçamayan, çoğu kez hiç rastlanmamış kişilere yazılmış on iki mektup... Söylenmemiş aşklara, varılmamış ütopyalara, gidilmemiş kentlere dair... Sonuncu mektup, Zürih Havaalanında Moskova uçağı için adıyla çağrı yapılan ve adından başka hiçbir ipucu vermeyen Mrs. Tunsevich'e:
"O günden bugüne, ne zaman yolum havaalanlarına düşse, Moskova uçakları için yapılan çağrıları dinledim ve hep sizi gözledim. Yalnızca Moskova'ya giden uçakların değil, Montreal'e, Johannesburg'a, Rio'ya, Tokyo'ya ve Oslo'ya gidenlerin bekleme salonlarında bile sizi aradım. Bir tek New York uçaklarına yaklaşmadım, çünkü onlarda gençliğime rastlamaktan korkarım.
Sığınacak bir yer bulabildiniz mi Bayan Tunsevich?
Bulduysanız bana da söyleyin...
Söyleyin bana, kendimi yurdumda hissedeyim..."
(Arka Kapak)

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri