- Reaksiyon puanı
- 0
Geçen gün üye olduğum bir maili sizinle paylaşmak istedim.7-7-7-7-1 sorusu gibi klasık değil ama bence matematik adına yeni gördüğüm için uğraşılmaya değerdi.Fikirlerinizi bekliyorum.
""Ayakkabı numaranızı 5 ile çarpın, çıkan sonuca 50 ekleyin, çıkan sonucu 20 ile çarpın, çıkan sonuca 1005 ekleyin ve son olarak doğum yılınızdan
çıkartın
SONUÇ: ilk iki rakam ayakkabı numaranız son iki rakam yaşınız çıkacak"
Son 2 basamakta neden yaşımızın çıktı bariz.
1005+_ _ 05 li bir sayı geliyor her zaman bu da aynı sayı ekleyip aynı sayı
çıkardığımızdan dolayı direkt şu an ki yıldan doğum tarihimizi
çıkarıyormuşuz gibi bir göz yanılması / ya da beyin...
Tabii geriye de ilk 2 basamak kalıyor. Bu nedenle ayakkabı numarasına da ilk 2 basamak kalmış, diyebiliriz düz mantık... Ama sayılar arasında nasıl bir bağlantı kurulmuş da (yaşımızın çıktığı kısmın kendi içinde ayrı mantığının olması gibi) ayakkabı numarası ilk 2 basamağa fırlatılmış, onunda kendi içinde ayrı bir ispatı olmalı. Bu kısmı çözemedim...
Fulya"
işte yukardaki mesajı okudunuz fikriniz?
""Ayakkabı numaranızı 5 ile çarpın, çıkan sonuca 50 ekleyin, çıkan sonucu 20 ile çarpın, çıkan sonuca 1005 ekleyin ve son olarak doğum yılınızdan
çıkartın
SONUÇ: ilk iki rakam ayakkabı numaranız son iki rakam yaşınız çıkacak"
Son 2 basamakta neden yaşımızın çıktı bariz.
1005+_ _ 05 li bir sayı geliyor her zaman bu da aynı sayı ekleyip aynı sayı
çıkardığımızdan dolayı direkt şu an ki yıldan doğum tarihimizi
çıkarıyormuşuz gibi bir göz yanılması / ya da beyin...
Tabii geriye de ilk 2 basamak kalıyor. Bu nedenle ayakkabı numarasına da ilk 2 basamak kalmış, diyebiliriz düz mantık... Ama sayılar arasında nasıl bir bağlantı kurulmuş da (yaşımızın çıktığı kısmın kendi içinde ayrı mantığının olması gibi) ayakkabı numarası ilk 2 basamağa fırlatılmış, onunda kendi içinde ayrı bir ispatı olmalı. Bu kısmı çözemedim...
Fulya"
işte yukardaki mesajı okudunuz fikriniz?