Benim gecmek bilmeyen kaygım

sosmivida

New member
0
HD RANK
Katılım
13 Eylül 2015
Mesajlar
39
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Merhabalar, sizlere danışacağım bir konu var, geçen sene kusmalı bir rahatsızlık geçirdim 1 ay kadar kustum o günden beri hep kusacağımı zannediyorum kaygıyla yemek yiyorum bazen gerçekten kusuyorum da,zayifladim bu yuzden, tahlillerim de artik temiz, aklımda hep ya kusarsam acaba kusar mıyım şimdi diye geçiyor, aç olsam bile bi lokma yemekle yetiniyorum. Psikolog 10 günde bir 50 tl ve 20 dakikalık görüşmeyle nereye kadar gider, psikiyatri ilaç verip yolluyor kullanmıyorum zaten, nasıl baş edeyim bununla, daha önce böyle bi sorun yaşayan var mı?

Kusma korkusu telkini aldim, 45 gundur dinliyorum ama hicbir etkisi olmadi
Subat ayinda ogretmen olarak atanmaya basvurma hakkim var, sizce ise girersem kafam surekli ogrenci ve egitim ogretim hazirliklariyla mesgul olacagindan korkumu arka plana atip rahatlamam icin elime firsat mi gecmis olur

Dusuncelerinizi bekliyorum.
 
büyük bir fırsat olur meşgul olucağın bir iş olduğu sürece kaygını aklına getirmezsin
 
Siz bir kere tiksinmişsiniz ve anladığım kadarıyla hassas bir kişiliğiniz var. Acılı, iştah açan birşeyler yemeği deneyin. "İŞTAH"lı olursanız bu sorun kendiliğinden ortadan kalkacakmış gibi hissediyorum.
 
Istah surubu kullanmistim ilk. Hafta acti istahimi korku falan dinlemeden ne bulursam yiyordum sonra gecti etkisi psikiyatrist de istah acan antidepresan yazmisti uykumu getirdi sersemletti ilk gun tovbe ettim kullanmaya ama gercekten aciktiriyordu
 
Eft denediniz mi?
 
Denedim ama 3.5 gun kadar psikologum ise yaramaz o dedi ama zannedersem kendine muhtac birakmak icin bunu soyledi
 
Lütfen kimsenin dediğini önemsemeyin :) Bazı insanlar bu tür şeylere inanmaz :) Belkide gerçekten inanmadığı için söylemiştir. Galiba sizin bu rahatsızlığınızla ilgili ikinci konunuz çünkü ben hatırlıyorum yine böyle bir yazı görmüştüm. Bence Eft'ye devam edin faydasını görme ihtimaliniz var. Birde aklınızdaki düşünceleri uzaklaştırmayı deneseniz. Zihin susturma egzersileri mesela. Aslında düşüncelerinizi uzaklaştırırsanız bana geçer gibi geldi çünkü tamamen psikolojik. Çalışmak iyi gelebilir çünkü meşgulken unutusunuz. Ama lütfen düşünce çalışmalarını da araştırın ve yapın derim ben. Denemekten ne çıkar ki belkide sonsuza kadar kurtulurunuz. Size düşüncelerinizden özgürleşmeyi diliyorum. Birde bunu deneyin. Sevgili Dusunsel bu konu ile ilgileniyordu. Dna Aktivasyonu. Vücudumuzun yaklaşık %60ının su olduğu söyleniyor. Belki duymuşsunuzdur suyun dnasıyla oynayan bir araştırma var. suya farklı frekanslarda ses dinleterek moleküllerin değişimi izleniyor. Bunu insanlarda da kullanmak mümkün. Nasıl ki bizimde vücudumuzun %60ı sudan oluşuyor, aynı şekilde vücudumuzda bulunan su molekülleri de değişiyor bu şekilde ve mesela biz çok anlayışlı hoşgörülü oluyoruz ya da başka bir şey farklı frekanslarda farklı şekillerde.
https://www.youtube.com/watch?v=ExFMns_B7Ak
 
Dün videoyu izledim güzel berrak rüya gördüm tavsiye ederim dostlar
 
Cevap: Benim gecmek bilmeyen kaygım

Dün videoyu izledim güzel berrak rüya gördüm tavsiye ederim dostlar

@colhe , adına sevindim başarılarının devamını dilerim dinleme sırasında yapılan imgelemeler ekstra fayda sağlar
 
Dusuncelerimi uzaklastiramiyorum, ah bi unutmak mumkun olsa, korksam kusmasam bosver derim ama kusuyorum da, dizlerimi dövmekten morardilar artik o kadar cok moralimi bozuyor ki, zayifladim da iyice, zaten kendimi bildim bileli zayifimdir istahim bebeklikten beri yok, bu da tuzu biberi oldu, antidepresan kullanmak son ve elimdeki son care, o da uyutuyo istemiyorum da kullanmak hic.
 
Dusuncelerimi uzaklastiramiyorum, ah bi unutmak mumkun olsa, korksam kusmasam bosver derim ama kusuyorum da, dizlerimi dövmekten morardilar artik o kadar cok moralimi bozuyor ki, zayifladim da iyice, zaten kendimi bildim bileli zayifimdir istahim bebeklikten beri yok, bu da tuzu biberi oldu, antidepresan kullanmak son ve elimdeki son care, o da uyutuyo istemiyorum da kullanmak hic.


zihin susturma su emdr hareketleri degil mi, tamam deneyecegim.
 
Cevap: Benim gecmek bilmeyen kaygım

o halde düşüncelerine direnmeyip o düşünce dediğin şeyi geldiği an yakalamaya çalışıp soruya dönüştür mesela geldi o düşüncelerin önce bunu farket sonra sor kendine bu düşüncelerimin sebebi nedir ilk olarak aklına bilmiyorum gibi cevaplar gelir ama bunlar gerçek cevaplar değildir egonun bir kandırmacasıdır sonra sor neden bilmiyorum kusarsam ne olur kusmassam ne olur kusmamak için ne yapmalıyım gibi soruları ard arda sorarak düşüncelerinle barışabilirsin

ikinci olarak tavsiyem hayal gücün bir akarsuyun kenarında oturduğunu ayaklarınıda suya soktuğunu düşün suyun soğukluğunu hisset sonra kus bildiğin akarsuya kus sonra o akarsunun o kusmuğu alıp götürdüğünü bir şelaleden aşşağıya akıttıgını gör ikinci defa kusarken daha az kus bırak akarsu temizlesin üçüncü defa dahada az kus dördüncü defa kusmaya çalış ama kusma iyi hisset sonra ayaklarını çıkart sudan nefes al
 
Bu imgelemeyi de deneyecegim tesekkurler, okulum da bitti bari o kafami dagitiyordu.
 
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst