Big Bang'e Son 2 Gün Kaldı

Belgin ∞

, Redflowers
20
HD RANK
Reaksiyon puanı
45
10 Eylül'de "asrın deneyi" yapılacak. "Büyük Patlama" (Big Bang) teorisini doğrulayacak deney için bilim adamları uyarıyor: "Dünyayı yutabilecek mini kara delikler ortaya çıkabilir."

1.jpg

Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü’nün (CERN) İsviçre’deki merkezinde büyük bir deney hazırlığı var.“Büyük Hadron Çarpıştırıcısı” deneyi insanoğlunun şimdiye kadar gerçekleştirdiği en önemli deney olmaya hazırlanıyor.

2.jpg

Deney, evrenin oluşumunu tetikleyen "büyük patlama" (Big Bang) teorisini doğrulayabilecek nitelikte. Bunun için nükleer deneylerden bile daha karmaşık sayılan "parçacık çarpıştırma" işlemi gerçekleştirilecek. Tehlikeli bir deney olduğu için yerin altında kurulan devasa laboratuvarda gerçekleştirilecek. Bu yüzden deneyi gerçekleştirecek olan ekip "güvenli ortam var" diyor ve deneyin yapılmasını savunuyor.

3.jpg

Burada, evrenin başlangıç noktası olarak kabul edilen büyük patlamadan (Big Bang) çok kısa bir süre sonrasının koşulları laboratuvar ortamında oluşturulacak.

4.jpg

Ancak bir başka grup bilim adamı dün müthiş bir uyarıda bulundu. Onlara göre bu deney o kadar tehlikeli ki "dünyanın sonu olabilir".

5.jpg

En az 10 yıl sürecek deney ve gözlemlerle modern fiziğin günümüze kadar yanıtlayamadığı birçok önemli konu açıklığa kavuşturulacak

6.jpg

Mesela isimlerin neden bir kütlesi olduğunu açıklayacak olan ve Tanrı Parçacığı olarak adlandırılan Higgs parçacığının gözlenmesi gibi...

7.jpg

Deneyin kanser tedavisinde çığır açacağı, Grid teknolojisi sayesinde hücrelerdeki kanserli tümörlerin tespit edilip yok edilmesinin çok kolaylaşacağı belirtiliyor.

8.jpg

Ancak bazı bilim adamları onlarla aynı fikirde değil. Bu dev parçacık hızlandırıcının faaliyete geçmesiyle “Dev bir kara delik oluşacak, bu delik etrafta ne varsa içine çekerek yutacak. Ve belki de bu kara delikler dünyanın sonunu getirecek!''

9.jpg

Hatta dünyayı yok edeceğine inandıkları bu deneyin durdurulması için dava bile açtılar. Ama AİHM davayı reddetti.

9.jpg

CERN'de çalışmalar tam gaz devam ediyor.

25.jpg

Ynt: Big Bang'e Son 2 Gün Kaldı

bu insanlar şaşırmış olmalı. dünyanın sonunu getirme ihtimali %1 bile olsa nasıl böyle bir ihtimali göze alıp da bu deneyi yapacaklar. başka bir dünya mı var sanki gidelim. ne yapıyorlar böyle, buna nasıl izin verilir ki??? üstelik de 2 gün kalmış tüh tühhhh!!!

2 noktalamak lazim bu olayi, malasef ben yapamiyorum, Richard Bartlet arayip bu olay icin 2 nokta yapmasini istesek nasil olur acaba?

bu insanlar şaşırmış olmalı. dünyanın sonunu getirme ihtimali %1 bile olsa nasıl böyle bir ihtimali göze alıp da bu deneyi yapacaklar. başka bir dünya mı var sanki gidelim. ne yapıyorlar böyle, buna nasıl izin verilir ki??? üstelik de 2 gün kalmış tüh tühhhh!!!

bana kalsa bende yapardım bu deneyi hatta risk s45apk%10 da olsa yapardım...

çok önemli ve güzel bir deney olcağını düşünüyorum...

yer altındaki bir patlama dünyanın sonunu mu getirecek sizce?, evrenin oluşmasından beri bilinmeyenleri öğreneceğiz, bilim dünyasında çığır açılacaktır tahminim,
yeni bir çağın başlangıcı. super

Dünya'nın sonunun geleceği yönündeki yorumlar çok saçma bence 2000 tane fizikçinin tasarladığı bir deney,aksine çok yararlı bir deney olacak sanırım ntv canlı vericek super hismiley

Su_Duru ' Alıntı:
2 noktalamak lazim bu olayi, malasef ben yapamiyorum, Richard Bartlet arayip bu olay icin 2 nokta yapmasini istesek nasil olur acaba?

eminim richartta bu deneyin sonucunu merakla bekliyodur :)

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri