Bu Bir Türk İşi Araba...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan comte
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

comte

Moderator
16
HD RANK
Reaksiyon puanı
43

1.jpg

İNTERNETHABER/ Bu araba bir fantezi ürünü değil... Ayrıca yakıt tasarrufu filan da yok... Bu araba bir at yetiştirici... Bir Türk firmasının imzasını taşıyor. İstanbul'da merkezi olan Kurt Sistem tarafından geliştirildi ve şimdilik sadece bir tane...

2.jpg

Bu araç bir mobil gözlem istasyonu. Yarış atı yetiştiriciliği sektöründe teknolojik bir atılım olarak görülüyor.

3.jpg

Türünün tek örneği olan araç Kurt sistemin tasarımı. Rousch Technologies firmasıyla ortaklaşa üretilen araç bir Volvo dizel motoruyla çalışıyor.

4.jpg

Bir sürücü tarafından kumanda edilen araç, önündeki bölüme bağlanan yarış atını, bir jokey gibi saatte 60 kilometre hıza kadar çıkarabiliyor.

5.jpg

Aracın kokpit bölümünde bulunan veteriner ve eğitmeni ise bu sırada, hayvana bağlı sensörler aracılığıyla atın kan basıncı, kalp atışı, oksijen durumu gibi sağlık verilerini bilgisayardan izleyebiliyor.

6.jpg

Araç, ata bağlanan hidrolik kontrollü kolları aracılığıyla, hayvanın üzerine çıkacak olan jokeyin ağırlığını da simule edebiliyor.

7.jpg

Aracın yakın zamanda taleplere göre seri üretiminin yapılabileceği belirtiliyor...

8.jpg

Ynt: Bu Bir Türk İşi Araba...

bu araç nasıl kullanılıyor anlamadım doğrusu dusun at arkasından araba geldiği için mecburen hızlanıyor da o yüzden mi hızı artıyor, arabayı at çekiyor da onun mu faydası oluyor aklım karıştı dusun

neyse...ben kahvemi içince bir daha bakayım belki o zaman anlarım thumbsanim

Adı üstünde.. Türk işi thumbsanim

sanemce ' Alıntı:
bu araç nasıl kullanılıyor anlamadım doğrusu dusun at arkasından araba geldiği için mecburen hızlanıyor da o yüzden mi hızı artıyor, arabayı at çekiyor da onun mu faydası oluyor aklım karıştı dusun

neyse...ben kahvemi içince bir daha bakayım belki o zaman anlarım thumbsanim

smiliyface smiliyface

Onu Ben de pek anlamadım. Ama atın koşma ve hareketleri bilgisayar ortamında görüntülenerek çözülüyor sanırım...

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri