En Hızlı Yayılan Virüs...

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan comte
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

comte

Moderator
16
HD RANK
Katılım
26 Mart 2008
Mesajlar
1,682
Reaksiyon puanı
43
Puanları
0



67747.jpg



İnterne'teki dosya paylaşım ağları üzerinden yayılan bir medya dosyası virüs saçıyor.
Güvenlik şirketi McAfee’den alınan bilgilere göre şu ana kadar yaklaşık 500,000 kişinin bu mesajı açıp bu medya dosyasını görüntülemek istediği ve sistemlerine virüs bulaştığı biliniyor.

Dosya girls aloud.mp3 şeklinde dosya paylaşım ağlarında kendini gösteriyor. McAfee firması yetkilileri, bu kadar hızlı yayılan bir medya virüsünü 3 yıldır ilk defa gördüklerini belirtiyorlar. Yalancı dosyayı bilgisayarlarına indirip açanların bilgisayarları reklam pencereleri ile dolup taşıyor ve güvenlik duvarları anında kaldırılıyor.

Dosyanın en çok görüldüğü dosya paylaşım ağları eDonkey ve Limewire olarak gösteriliyor. Dosyayı yükleyen kullanıcıya önce mp3 şarkısını dinlemek için sisteme bir codec yüklenmesi gerektiği belirtiliyor. Deneyimsiz kullanıcı codec yüklenmesini onayladığında artık iş işten geçmiş oluyor. Codec yerine zararlı kod sistemin her köşesine yerleşiyor.
 
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst