Genetik Algoritmalar

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Reaksiyon puanı
0
Genetik Algoritmalar; optimizasyon tekniklerinden birisidir. Modern evrim teorisi mantığı ile güçlü bireyin hayatta kalması ve neslini sürdürmesi prensibine dayanır.

Elinizde herhangi bir mühendislik problemine dair, herhangi bir parametreye yönelik bir fonksiyon varsa; bu fonksiyonun her bir değişkenini gen gibi düşünerek bu genleri içeren rastgele bireyler oluşturup, bu bireylerin amacınıza uygun olanlarını hayatta bırakıp, kalanını eleyerek;

Daha sonra bu bireyleri çiftleştirerek ve mutasyonunu sağlayarak;

Giderek istediğiniz sonucu veren bireye ulaşırsınız.

Genetik algoritmalar hakkında daha fazla bilgi için:

Vikipedi

Makine Mühendisleri Odası

Bu alanda çalışmalara henüz başlamış olduğumdan basit bir program da ben yazmak istedim.

Benim programımda dilediğiniz bir polinomu, değişkenlerinde rakam kullanarak genetik algoritma ile çözdürebiliyorsunuz.

Programımı indirmek için tıklayınız

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri