Google doktor oldu, tıp dünyasından farklı görüşler var.

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Katılım
27 Aralık 2008
Mesajlar
432,578
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Google, kullanıcılarına sağlık hizmeti vermeye hazırlanıyor. ABDdeki Cleveland Clinic ile bir anlaşma yapan şirket, pilot proje olarak 10 bine kadar gönüllünün kayıtlarını tutacak. Hizmet, kişisel güvenlik açısından şimdiden sorgulanmaya başlandı.

Arama motoru Google binlerce kişinin tıbbi kayıtlarını veri tabanında saklamaya hazırlanıyor. İlk olarak önümüzdeki günlerde bir pilot proje hayata geçirilecek. Proje uyarınca ABD Cleveland Clinicin 1500 ila 10 bin gönüllü hastasına ait tüm tıbbi kayıtlar Googleın yeni servisine transfer edilecek. Kullanıcıların sağlık profilinde, reçete bilgilerinden, doktor isimlerine, geçirdikleri hastalıklarından, ameliyatlarına tıbbi geçmişlerindeki her tür bilgi yer alacak. Bu bilgiler sadece kullanıcılara açık olacak. Kullanıcılar da sadece kendi kişisel bilgilerine ulaşacak. Bir çeşit banka kasası olarak işlev görecek sistemin güvenliği için de Googleın e-mail ve diğer kişisel hizmetlerinde olduğu gibi şifre kullanılacak. Yetkililer bu sağlık hizmetinin amacını hastaların tedavi gördükleri doktor ve hastaneyi değiştirdikten sonra da, tıbbi kayıtlarına ulaşabilmelerini sağlamak olarak açıklıyor. Ama Googleun bu hizmeti vermekle ne amaçladığı ise tartışma konusu. Yetkililer niyetlerini tam olarak açıklamıyor, sadece Google aracılığıyla her gün milyonlarca kişinin sağlık sorunlarına ilişkin bilgi aradığını, sağlık hizmeti vermenin ihtiyaçtan doğduğunu söylemekle yetiniyor. Googleın bu üründen nasıl para kazanacağı da belli değil. Googledan önce rakip Microsoft şirketi ile AOL da benzer servisleri uygulamaya koymuş, ancak kişisel bilgi güvenliği konusundaki tartışmalar nedeniyle geri çekmişti. Hali hazırda kullanıcıların arama ve kişisel yazışma bilgilerini, hatta ilgi alanları ve alışkanlıklarına ilişkin detayları depolayan Google, veri güvenliğine ilişkin kaygıları gidermek amacıyla kayıtları 18 aydan uzun tutmama kararı almıştı.

Kaynak: NTVMSNBC
 
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst