Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Reaksiyon puanı
0
Kuruluş yılı: 1992

Eğitim dili: Türkçe

Türü: Devlet

Yeri: Kahramanmaraş, Türkiye

Web sitesi: http://www.ksu.edu.tr/

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kahramanmaraş'ta bulunan devlet üniversitedir.

11 Temmuz 1992 tarih ve 21281 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 3837 sayılı yasa ile kurulmuştur.

Üniversite, şehir merkezinde, Merkez, Karacasu, Tıp Fakültesi, Avşar ve Afşin-İlahiyat kampüslerinden oluşmaktadır. Avşar Kampüsü Sır Barajı ile sınırı olan ve Kayseri Devlet yolunun 10. kilometresinde bulunan Avşar kesiminde inşa edilmektedir. Bu kampüs arazisinin 1100 dekarlık bir kısmının kamulaştırması gerçekleştirilmiştir. Bu arazi üzerinde Rektörlük, Mediko Sosyal, Fen-Edebiyat,Mühendislik - Mimarlık, Eğitim, Ziraat ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte binaları ile alt yapı inşaatları sürdürülmektedir.

Fakülteler

Eğitim Fakültesi

Fen Edebiyat Fakültesi

Güzel Sanatlar Fakültesi

İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi

İlahiyat Fakültesi

Mühendislik Ve Mimarlik Fakültesi

Orman Fakültesi

Ziraat Fakültesi

Yüksek Okullar

Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu

Sağlik Yüksekokulu

Araştırma ve Uygulama Merkezleri

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi

Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi

Kadını Güçlendirme ve Sorunlarını Araştırma Merkezi

Kahramanmaraş ve Yöresi Kültür Değerlerini Araştırma ve Uygulama Merkezi

Sert Kabuklu Meyveler Araştırma ve Uygulama Merkezi

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri