Kalp sağlığı için yürüyün

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

Bluesky24

New member
20
HD RANK
Katılım
16 Aralık 2008
Mesajlar
145,988
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Ölüme neden olan hastalıkların başında gelen kalp rahatsızlıklarının, tempolu yürüyüşle günde 10 bin adım atılarak, önlenebileceği bildirildi.







2 milyon hasta var



Kent Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Zülfikar Danaoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaklaşık 2 milyon koroner kalp hastası bulunduğunu, her yıl 100 ile 150 bin civarındaki kişinin bu rahatsızlıktan dolayı hayatını kaybettiğini belirtti.







Sağlıklı yaşamın, kalbin korunması açısından önemine dikkati çeken Danaoğlu, sağlıklı yaşam eğitimindeki yetersizlik, sigara, hareketsizlik ve yanlış beslenmenin her yıl binlerce insanın ölümüne neden olduğunu ifade etti.







Egzersiz şart



Vücudun aerobik aktivitelere ihtiyacı olduğunu vurgulayan Danaoğlu, kalp hastası olmak istemeyenlere yürüyüş, egzersiz, bisiklet sürme, yüzme gibi aktiviteler önerdiklerini belirterek, ''Kalp sağlığı için her gün 10 bin adım atın. Bunu yapamıyorsanız 10 dakika süreyle en az bin adım atacak bir hızlı yürüyüş bile faydalıdır'' dedi.







"Arabanızı uzağa park edin"



Sigara, hareketsiz yaşam, stres, aşırı sinirlilik, fazla kilo, ihtiyaçtan fazla yemek, meyve, sebze ve doğal besin tüketilmemesinin kalbe zarar verdiğini dile getiren Danaoğlu, kalp sağlığı için şu önerilerde bulundu:







"Arabanızı uzağa park edin, ya da her zaman indiğiniz duraktan birkaç durak önce inip yürüyün, yakın yerlere arabayla gitmeyin. Müzik eşliğinde kol ve bacaklarınızı oturduğunuz sandalye üzerinde hareket ettirin. Asansör yerine merdiven kullanın. Öğlen yemeğinden sonra 20 dakika yürüyüş yapın. Gün içinde 5-10 dakikalık birkaç defa kısa yürüyüşler yapın. Telefonla konuşmak gibi sabit iş yaparken ayağa kalkıp yürüyün. Bisiklet sürmek, yüzmek gibi zevk alabileceğiniz aktiviteler yapın.







Egzersiz esnasında kapı zili, telefon, çocuklar gibi dikkati dağıtıcı etkenlerden uzaklaşmak için ev dışındaki mekanları tercih edin. Hem bir arkadaşla gidildiğinde motive olunması hem de bedeli ödendiği için gitmeye mecbur hissedilmesi nedeniyle imkanınız varsa spor salonlarına kayıt yaptırın."







40 dakika yeterli



Dr. Danaoğlu, egzersizlerin ilk zamanlarda 5 dakika yavaş, 5 dakika hızlı, 5 dakika yine yavaş yürümeyle yapılması gerektiğini dile getirerek, "Her hafta hızlı yürüme kısmını 2'şer dakika arttırarak 30 dakikaya yani toplam egzersiz süresi 40 dakikaya çıkarıldığı takdirde kalp ve damar sağlığı açısından eşsiz program yakalanmış olur" dedi.







www.gercekgundem.com

Kaynak: Ekolay
 

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst