Kim benimle konuşurki? adlı sorunum

Kararli3521

New member
1
HD RANK
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar gündemimde yeni bir sorunum var.Sizinle paylaşıp görüşlerinizi almak istiyorum.Bu aralar aklımda 'Kim benimle konuşur' diye bir düşünce var.Benimle kimsenin sohbet etmeyeceğini ve bana yakın davranmayacağını düşünüyorum.Arkadaşımla konuşurken benimle konuşmaktan sıkıldı şimdi gider diye düşünüyorum.Sanki benimle konuşmak istemiyorlarda yanımdaki arkadaşımla konuşmak istiyorlar gibi geliyor.Neden bu kadar insanlara taktım anlamıyorum.Benimle kimse konuşmasa,yanıma gelmese ezik (:D)gibi hissediyorum.Bunu nasıl yenebilirim?Yardımcı olursanız sevinirim :)

Takıntı yapma zamana bırak geçer gider merak etme

Takmamaya çalışıcam.Sorunları hep kafamda büyütüyorum.Oysa kuruntu yapmaya gerek yok.

Önce sen kendini sevip değer vereceksin ki başkaları da sana değer versin,bencillik ayrı şey kendini sevmek ayrı şeydir.Bunların ayrımını doğru yapar ve kendi değerini fark edersen her şey çok farklı olacak göreceksin...sevgiyle kal t678 t678 t678

Ah kendimi sevme konusu başka bir sorunumu ortaya çıkarıyor :D Ben aile ortamında kendimi çok severim mesela.Ama aynı davranışları aile dışında gösteremiyorum.Bunun sonucundada kendimi sevmiyor olabilirim :S

Arkadaşlarım gerçekten samimiler mi bilemiyorum artık.Yüzüme gülüp arkamdan konuşmalar..Ya da gerçek bir arkadaşa sahip miyim acaba?Yoksa arkadaşlık değişti de bende mi sorun?

Bence neden benimle konuşmasın ki diye bir düşün sebep yoksa ki yoktur o zaman boşuna kaygılandığını anlarsın.

Merhaba, birçok sebepten dolayı böyle düşünmeye başlamış ve hatta daha ileri giderek bu duruma inanmışsınız.

bu inançtan kurtulmazsanız sonunda size
duygusal, maddi, fiziksel, aile ve sevdikleriniz açısından nelere mal olur? bu sorulara teker teker yoğunlaşarak cevap verin.

bu noktada başarılı olmak için neye inanmanız gerekiyor?

Evet doğru başarılı olmak için kendime güvenmeliyim.İnsanlarla iletişim dışında her şeyde kendime güveniyorum.Yapamazsam bile azmedip yine başarıyorum.İş konuşmaya gelince tıkanıyorum.Hep bir güvensizlik oluyor.Acaba doğru mu söyledim,benden sıkıldı mı,beni satacak mı?Ayrıca bir arkadaşım var,bildiğin benden faydalanmak için konuşuyor. Artık kimseye güvenmiyorum.
Kimseye gerçek arkadaş diyemiyorum.Sevdiğim bir insana bile fazla güvenirsem aynı şey olur diye düşünüyorum.

Benim de zaman zaman takıldığım olmuştur. Hatta muhabbeti yarıda keserek sanki önemli bir işim varmış gibi ortamı terkettiğim de :)

Karşı tarafın ilgili olduğu konuları v.s. biliyorsan belki o taraflardan laf açarak daha çok konuşmalarını sağlayabilirsin. İnsanlar genelde kendilerini dinleyen kişilerden daha çok haz ederler...

Teşekkürler.Genelde yaptığım şey o oluyor.Ama bir süre sonra tıkanıyorum.Başka konu açamıyorum.Hep benim konuşmam gerekiyor diye düşünüyorum.Karşımdaki susunca geriliyorum.

Bu tutukluluk halini ego ve suçluluk mp3'lerine ilave olarak sosyal fobi v.b. ilave ederek çözebilirsin bence. Ancak üstadların söylediği gibi düzenli olmalı. Sosyal faaliyetlerimizin haricinde tarih, siyaset, güncel hayatı da okuyarak ve izleyerek takip edersek konuşacak konular bulabiliriz. Sen yaparsın diye düşünüyorum. Herkes yapabilir, bence düzenli olarak dinlemek ve uzmanalrın tevsiyelerine uymak şart..

Haklısınız. Birazda alıştırma yapmam gerek sanırım. Bir gitarı öğrenmek için sürekli ben bunu başaracağım desen de fayda etmez.Gitarı eline alıp alıştırma yapmadan çalamazsın.Kendimi zorlayacağım iletişim kurmak için. Zamanla gelişir diye umuyorum :D

Telkinleri duzenli dinlediniz mi sorununuzla ilgili bir gelisme varmi

Telkinleri bırakmıştım bir süre şimdi yeniden başladım.2 gün oldu. Etki konusunda ise hala özgüven sorunları yaşıyorum.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri