- Reaksiyon puanı
- 0
Atakan Bey sitenizi uzun süredir takip ediyorum. Çalışmalarınızdan dolayı sizi kutluyorum. Toplumumuzda çok önemli bir boşluğu dolduruyorsunuz.Atakan bey benim sorunum hakkında sizden yardım almak istiyorum. Ben bir lise öğretmeniyim yaşım 46. 0-7 yaş arasinda babam tarafından çok dayağa ve bağirarak korkuya maruz kaldım. Örneğin eve geç kalsam korkudan titreyerek babamın beni azarladığını hep hatırlıyorum duygulrımı ifade ettiğimi hiç hatirlamıyorum gözümün önünde annemi sopayla dövdüğünü hatırlıyorum ve benzeri pek çok olay yaşadığımı söyleyebilirim. Sonraki yıllarımda ise gençlik hayatım meslek hayatım bunun etkileri ile geçti. Arkadaşlarimla oynarken geri planda kalan sessiz kalan takım kaptanı olamayan haksızliğa uğradığımda ise ses çıkaramayan birisi olarak yaşadım. Meslek hayımdada sinifta gerekli otoriteyi sağlayamayan ve bir keresinde 24 kasim öğretmenler gününde okulun en leri sıralamasında okulun en sessizi seçilen bir öğretmen oldum. Tatışmalardan korkuyorum bu benim dışımdaki kişiler bile olsa yüksek sesten korkuyorum, sınıfta yüksek sesle öğrencilere susarmısınız diye bağırmaktan korkuyorum yani böyle bir davranışı yaptıktan sonra korku ve sanki pişmanlık duygusu içimi kaplıyor aynı durum oluştuğunda sessiz kalmayı tercih ediyorum. Ve herkes tarafından biraz sevilen acınan bir öğretmen profilim oluşuyor. Bu çekingen kişiliğimi tamamen telkin metodu ile değiştirebileceğime inanıyorum. Yaklaşık 5 gündür ego ve suçluluk telkinlerini dinliyorum. Sizden isteğim soraki adımlarda bana tam nasıl bir yol izlemem gerektiği ile ilgili yardımcı olursanız size minnettar kalırım. Şimdiden yürek dolusu teşekkürler.