- Reaksiyon puanı
- 1
(Lord Chesterfieldin Oğluma Mektuplar adlı kitabından)
* İnsanları ölçme!
*Başkalarından daha akilli olmaya çalış. Yalnız kimseye söyleme!
* Başkalarının terbiyesizliğine karşı en iyi silah, bir insanin kendi terbiyesidir.
* Bilgi ağırlık verebilir, basari da isin cilasıdır.Bunları yaparken birçok insanla tanışırsın.
Bunlar isine daha fazla ilgi ile bakmana yardim eder, isine daha fazla önem vermene sebep olur.
* Bir vakitler çok açıkgöz bir çocuk tanımıştım, o daima bana söylerdi:
" Sen kuruşlara dikkat et, liralar kendi kendilerine yollarını bulurlar."
* Bir yara, bir hakaretten çok daha çabuk unutulur.
*Is hayatında en yararlı huy, sabırdır. İnsanlar anlatacakları şeyleri dinlemenizi, onların arzularını yerine getirmenize tercih ederler.
* Hız, ticaretin ruhudur.
* Kendini sevdirmenin biricik yöntemi, başkalarının sana nasıl davranmalarını istiyorsan, senin de onlara öyle davranmandır.
*Kibarlık, düşüncelerin kıyafetidir.
*Nasihat ender olarak iyi karşılanır ve ona en fazla muhtaç olanlar onu en az severler.
* Yenilerden bahsederken, onları küçümseme;eskilerden bahsederken de onları putlaştırma.
* Birçok insan ölçüden ziyade gözüne inanır.
*Duygularını biraz saklamadan hiçbir işin yapılamayacağını unutma.
* Oğlum, onlar sana kaba hareket etseler bile, sen herkese karşı nazik ol. Sunu unutma ki, başkalarına onların bir centilmen olmalarından ötürü değil, kendi centilmenliğinden ötürü gerektiği gibi davranıyorsun.
Kaynak: Hekimce
* İnsanları ölçme!
*Başkalarından daha akilli olmaya çalış. Yalnız kimseye söyleme!
* Başkalarının terbiyesizliğine karşı en iyi silah, bir insanin kendi terbiyesidir.
* Bilgi ağırlık verebilir, basari da isin cilasıdır.Bunları yaparken birçok insanla tanışırsın.
Bunlar isine daha fazla ilgi ile bakmana yardim eder, isine daha fazla önem vermene sebep olur.
* Bir vakitler çok açıkgöz bir çocuk tanımıştım, o daima bana söylerdi:
" Sen kuruşlara dikkat et, liralar kendi kendilerine yollarını bulurlar."
* Bir yara, bir hakaretten çok daha çabuk unutulur.
*Is hayatında en yararlı huy, sabırdır. İnsanlar anlatacakları şeyleri dinlemenizi, onların arzularını yerine getirmenize tercih ederler.
* Hız, ticaretin ruhudur.
* Kendini sevdirmenin biricik yöntemi, başkalarının sana nasıl davranmalarını istiyorsan, senin de onlara öyle davranmandır.
*Kibarlık, düşüncelerin kıyafetidir.
*Nasihat ender olarak iyi karşılanır ve ona en fazla muhtaç olanlar onu en az severler.
* Yenilerden bahsederken, onları küçümseme;eskilerden bahsederken de onları putlaştırma.
* Birçok insan ölçüden ziyade gözüne inanır.
*Duygularını biraz saklamadan hiçbir işin yapılamayacağını unutma.
* Oğlum, onlar sana kaba hareket etseler bile, sen herkese karşı nazik ol. Sunu unutma ki, başkalarına onların bir centilmen olmalarından ötürü değil, kendi centilmenliğinden ötürü gerektiği gibi davranıyorsun.
Kaynak: Hekimce