Özel hastaneler MR'ı abarttı

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Katılım
27 Aralık 2008
Mesajlar
432,578
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarına göre MR ve bilgisayarlı tomografi çekilme oranlarında özel sağlık kuruluşları ile devlet hastaneleri oranları arasında uçurum var.



2007 kayıtlarına göre bir devlet hastanesinde poliklinik hastalarının yüzde 0.6'sına MR çekildi. özel sektörde bu oran 3 katını aşarak yüzde 1,9'a kadar yükseldi. Bilgisayarlı tomografi oranlarında da durum farklı değil. özel sektörde poliklinik hastalarının yüzde 1,2 'sinin bilgisayarlı tomografi tetkiki yapılırken, özel hastane ve tıp merkezlerinde bu oran 2 katına çıkarak, yüzde 2,4 oldu. Yine özel sektörde ve devlet hastanelerinde eşit sayıda kadın doğum uzmanı çalışırken, yaptıkları ciro içerisinde tüp bebek işlemleri oranları 8 kat daha fazla.

Yenişafak
 
merhabalar özel hastaneler konusunda yardımcı olabilir misiniz ? tekden hastanelerine daha önce gitmişmiydiniz ?
 
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst