PC fan gürültüsü

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayar kullananlar için fan gürültüsü oldukça can sıkıcı hale gelebilen bir konudur. İşlemcinin üzerinde, güç kaynağında, ekran kartlarında ve kasanın soğutulması için çeşitli yerlerinde fanlar bulunabilir. Bunların çıkardıkları gürültüler bir süre sonra rahatsız edici olabiliyor. Bunu ancak, sessizlik ile kıyasladığınızda anlayabilirsiniz.

Şimdi merak ettiğim şu. İnsan kulağı kaç db şiddetine kadar olan sessleri algılayabilir. Ve bir pc'nin gürültüsünü ne kadara kadar indirebiliriz. Ortalama bir pc gürültüsü ne kadardır?

Hafta sonu bir arkadaşa sessiz işlemci fanı almak için dolaştığımızda, ortalama bir cpu fanının 25-40 db arasında gürültü çıkardığını, 20 db ve altının ise sessiz kategorisine girdiğini öğrendim. Ancak ne kadar sessiz de dense, orada dönen bir pervane var ve bu yinede gürültü çıkarıyor.

Su soğutmalı sistemlerle sesin sıfıra kadar indirildiğini okuyorum ancak, bu yöntemde pratik olmaktan uzak olduğu gibi, aynı zamanda da pahalı.

Tamamen sessiz bir pc ile çalışsaydık oldukça güzel olurdu heralde.

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri