Sağlık finansmanı konulu eğitim verildi

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Katılım
27 Aralık 2008
Mesajlar
432,578
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzısıhha Mektebinin Dünya Sağlık örgütü ve Dünya Bankası Enstititüsü ile birlikte düzenlediği eğitimde Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumunun yönetim seviyesinde bulunan personeline sağlık finansmanın konusunda eğitim verildi.


Eğitim kapsamında ağırlıklı olarak sigorta sistemleri ve geri ödeme yöntemleri konuşuldu. Eğitimin üçüncü günü Hıfzısıhha Mektebine finans konularında danışmanlık yapan Sarbany Chakaraborty idaresinde Türkiye'de Genel Sağlık Sigortası'nın Uygulanması konulu bir panel yapıldı. Panelde Genel Sağlık Sigortası Genel Müdür Vekili Dr. Sami Türkoğlu, Sağlık Bakanlığı Danışmanı Dr. Mehmet Demir ve Acıbadem Sağlık Grubu Sigortacılık bölümüden Hüseyin çelik konuşma yaptı. Erişim kolaylaştı



Sami Türkoğlu ülkemizde sağlık sigortasında erişimin kolaylaştığını, sigorta türleri arasında hizmet aşamasında ayırımın kalmadığını belirtti. Bu konuda örnek olarak bir akrabasının kendisine haber vermeden bir hastanede ameliyat olduğunu, kendisinin ancak ameliyattan sonra haberinin olduğunu söyledi. İyi bir geri ödeme mekanizması yok



Mehmet Demir ise ülkemizde hala iyi bir geri ödeme mekanizmasının olmadığını belirterek aile hekimliği uygulamasının yaygınlaşmasının ve sevk zincirinin oluşturulmamasının genel sağlık sigortasının uygulanmasının önünde bir engel oluşturduğunu söyledi. Hekim sayısının az olmasının da bir başka engel oluştuduğunu söyleyen Demir, finansmanın çok fazla bir engel oluşturmadığı kanaatinde olduğunu söyledi. En iyi ile başlangıç isteği



Hüseyin çelik sosyal politikalarda başlangıcı en iyiyle yapmak istediklerini, ancak bu isteğe birleşmenin getirdiği bir çok problemi aşma kaygısının eşlik ettiğini ifade etti. çelik, makul ve gerçekleştirilebilir hedefler koymak gerektiğini belirtti. Toplumun telepleri her zaman öncelikli olmak zorunda diyen çelik, bu taleplerin siyasetçiler tarafından değil, Genel Sağlık Sigortasını hazırlayanlar tarafından karşılanması gerektiğini belirtti. SGK'nın hayır kurumu değil bir finansman kurumu olduğunu anlatan çelik, finansman açısından asıl kazancın koruyucu sağlık hizmetlerinin uygulaması olduğunu söyledi. çelik, uygulamanın başarılı olması için kurumlar arası işbirliğinin önemini vurguladı.

Medimagazin.com.tr
 

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst