sigara paketlerindeki uyarı yazıları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan csk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sigara paketleri üzerendeki olumsuz ifadeler, tiryakileri korkutup sigaradan uzak mı tutar yoksa her

• korkutur ve uzak tutar

Kullanılan: 0 0.0%
  • aklýna geleni baþýna getirir

• hiçbir etkisi olmaz

• Kullanılan toplam oy
    0
Durum
Konu yönetici tarafından kapatılmıştır.

csk

New member
4
HD RANK
Reaksiyon puanı
0
sigara paketleri üzerine yazılan sigara öldürür, kanser yapar vb. birçok olumsuz ifade kullanıcıların bilinç altına yerleşip onları sigaradan soğutuyor mudur yoksa kişi farkına varmasa " sigara kanser yapar, sen de sigara içiyorsun ve kanser olacaksın" düz mantığı ile bu fikri bilinç altına işliyor mudur?

düşünsenize kişi yazıyı bilinçli olarak okumasa bile pakete her uzanışında ggözünün yazıyı görmesi ile bu cümle bilinç altına kazınıyor. günde 2 paket sigara içen biri bu fikri günde 40 kere tekrarlıyor. hangimiz günde 40 kez, haftada 280 kez, ayda ...... diye devam edebilecek olumlu bir düşünceyi bilinç altımıza bu kadar çok tekrar ediyoruz.

Ynt: sigara paketlerindeki uyarı yazıları

telefonla arkadaşlık sürdürdüğüm bir bayan bana bir telkinin bilinçaltına yerleşmesi için tam 200 kez tekrarlanması gerektiğini söyledi...senin hesaba göre ben çoktan öldüm..ve yeniden doğdum herhalde..sevgiler..

Belki bilinç altını etkileyip sigaaya bırkmaya neden olabilir herkeste olmasada.

Bilinçaltının görevi kendini ve varlığını korumaktır onun için
Kendimize defalarca negatif telkin vermemize rağmen kolayca ölmeyiz ya da hastalanmayız
Siz istediğiniz kadar ben öldüm,ben öldüm diye telkin edin buna bilinçaltı inanmaz..
pozitif telkinlere daha yatkındır ve daha çabuk işleme sokar
her geçengün sağlığım iyiye doğru gidiyor derseniz belli bir süre sonra ki buna şu kadar tekrarlarsanız olur gibi bir sayı belirtemeyiz etkisi kişiden kişiye değişir iyileşmeyi hissedersiniz
kimi telkinin etkisini hemen görür
kimi 1 yıl sonra
bu daha çok kişinin kişilik yapısı,geçmiş öğrenmeleri,zekası v.b etmenlere bağlıdır

o yazılar ilk yürürlüğe girdiğinde bende onlardan acayip etkilenmiştim. hatta bi ara sigara paketini yan koymaya ya da marketten alırken öldürenden değil, bize ve çevremize zarar verenden verin demeye başlamıştım. markettekiler acayip acayip gülüyodu. khkh56 haa bu arada bu şekilde birkaç arkadaşım sigarayı bıraktı. yani o yazılar bazılarına faydalı olmuştu fakat benim gibi korkusunun üzerine gidenler basit yöntemlerle o yazıları önce saklamaya sonrada artık onları görmemeye, okumamaya ve algılamamaya başladı.
tıpta duyarsızlaşma vardır bilirsiniz. çoğu tıp öğrencisi bir kadavrayı ilk gördüklerinde bayılırlar, istifra ederler. sonra zamanla bu onları hiç etkilemez ve buna karşı duyarsızlaşırlar. ölü insan keserken bayılan öğrenciler, canlı insan keserler de bişey hissetmezler..
şuan tiryakilerinde duyarsızlaştıklarını düşünüyorum. o yazıların etkisi ilk gün ki kadar yoğun değil artık.. 4897

bu duyarsızlaşmayı hatırlattığın için teşekkürler.

csk ' Alıntı:
bu duyarsızlaşmayı hatırlattığın için teşekkürler.
rica ederim smiliyface

bence yararsızbizim milletimizin başına gelmeden anlama gibi kabiliyeti yok
n9598

Durum
Konu yönetici tarafından kapatılmıştır.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri