Soru:"akciğer bazallerde retikülonodüler dansiteler mevcuttur."

Bluesky24

New member
20
HD RANK
Reaksiyon puanı
1
mrb hocam ben samsundan yılmaz size annemin rahatsızlığıyla ilgili soru sormak istiyorum annem 40 yaşında yaklaşık 20 yıldır sigara içiyor. size raporunu aynen yazıyorum

Klinik bilgi:öksürük etyolojisi, bazallerde retikülonodüler dansiteler mevcuttur.

her iki akciğerde üst loblarda amfizem lehine havalanma artışı alanları izlenmektedir.ayrıca yer yer sentrilobuler belirsiz buzlu cam şeklinde yoğunluk artımları izlenmekte olup küçük hava yolu hastalığına işaret edebilir.

sol akciğerde üst lob apikoposterior, linguler segment anteriorda, sağ akciğerde bazal lateralde ve diyagrafmatik komşulukta yine bazal lateralde plevrayla ilişkili milimetrik nonspesifik nodüler dansiteler izlenmekteidr.radyolojik takip önerilir.

hocam bu akciğer kanserimidir lütfen yardımcı olun şimdiden cok teşekür ederim.

Uzm.Dr. Ayşe TÜRKÖZÜ

13.10:05:51

Rapordan anladığımız kadarıyla annenizde sigara kullanımına bağlı Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) ile uyumlu bulgular mevcut. Bu hastalık sigara kullanımına bağlı akciğerlerde kalıcı harabiyet ve bronşlarda tıkanıklık ile seyreden bir hastalıktır. Fakat aynı zamanda nodüllerde saptamış. Sigara içen kimselerde bu nodüllerin malignite yönünden tetkik ve takibi gerekebilir. Göğüs hastlıkları uzmanına muayene olmanızı öneririm. Geçmiş olsun...

Kaynak: www.saglikdanis.com

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri