- Reaksiyon puanı
- 1
slm hocam hasta benim babam 48 yaşında delta hepatiti hastası hastalığı bir yılı geçti .bir yıl peginterun alfa tedevisini gördü bir aydır tedavisi kesildi çünkü diş etinde sürekli kan geliyordu bu tedavi başlarken oldu doktor tedaviyi kesti şimdi ise tahilleri yükleldi ast 287 alt 348 antihıv 0.22 neg. antihcv 0.23neg hbs ag7570vactive olmuş acaba tahlilleri neden böyle yüksedi tedavi olarak ne yapmamız gerekir vereceğiniz cevaba şimdiden teşekürler.
Doç.Dr. Yusuf AKCAN
30.05. 18:43:11
kronik delta hepatitinde tedavide en kabul gören tedavi interferon tedavisidir. ancak sirotik zeminde bu ilacı tolere etmeleri bu hastalarda zordur. sizin hastanızda da muhtemelen altta yatan siroz durumu olabilir.
interferon dışında, bu hastalarda lamuvidine ve adefovir verilen vakalar vardır. sizin karaciğerinizin rezervini ve durumunu bilen doktorunuzla bu ilaçlardan biri ile tedavi değerlendirilebilir diye düşünüyorum.
sağlıcakla..
Kaynak: www.saglikdanis.com
Doç.Dr. Yusuf AKCAN
30.05. 18:43:11
kronik delta hepatitinde tedavide en kabul gören tedavi interferon tedavisidir. ancak sirotik zeminde bu ilacı tolere etmeleri bu hastalarda zordur. sizin hastanızda da muhtemelen altta yatan siroz durumu olabilir.
interferon dışında, bu hastalarda lamuvidine ve adefovir verilen vakalar vardır. sizin karaciğerinizin rezervini ve durumunu bilen doktorunuzla bu ilaçlardan biri ile tedavi değerlendirilebilir diye düşünüyorum.
sağlıcakla..
Kaynak: www.saglikdanis.com