telkinlerle beynin yorulmasııı????

sweetlife

New member
0
HD RANK
Reaksiyon puanı
1
merhaba...benim kafama takılan bi soru var,acaba bu telkinler beynimizi yorar mı,yani sınavlarmz olcak,ders çalışmamız gerekcek...sonuçta dnlerken birşeylerle dolduruyoruz ya kafamızı...bi problem olur mu bu konuda acaba?dusun2rt67

Bu soru benim de aklıma takılmıştı, hala net bir cevap bulamadım; ama uzun süre telkin dinlediğim için bu kaygı kafamdan çıktı gitti. Tabi net bir cevap bulamadım bu konuda.
Düz mantık bakarsak telkinleri yeni dinlemeye başladığında bu cümlelerin bilinçaltına yerleşmesi sonraki zamanlara göre biraz daha zahmetli olacaktır. Yeni başlıyorsan baş ağrısı, gerginlik vs. olabilir. Gerçi bu etkiye dalgalanma durumu diyorlar ve geçiçi olduğunu belirtiyorlar. Ama elbette ilk dinlerken ki kadar kafan meşgul olmayacak sonraki zamanlarda.

tşk salvadore,yine de tedirginim,okul başlayınca belli olacak bakalım,dersleri kavrayablme durumuma göre :)) umarım kafamı meşgul etmiyodur bu telkinler...

Aslında bilincini değil de bilinçaltını meşgul etmesi daha olası değil mi? Çünkü duyarak algılama söz konusu değil. Duymarak bilince uğramadan bilinçaltına gönderme söz konusu. Ben pek de algılamanı etkileyeceğini sanmam. Hatta stres öğrenmeyi olumsuz etkiliyor; bilinçaltın daha spontan olacağı için bence zihinsel performansının artması muhtemeldir...

evet salvadore haklısın,çok daha iyi olabilir bile ;) çok tşk tekrar,şüphelerm ortadan kalkmaya başlıyor...:)

Telkinler beyninizi yormaz aksine bilinçaltını temizlemeye başladığınız için beyninizi kullanma kapasitesini arttırır.Mantıksal olarak ben şahsen bu sonuca ulaştım bence beyni yorucu değil dinlendirici etkileri var:)

ben ders çalışırken telkinleri dinledim geçen dönem vize ve final döneminde, oldukça işe yaradı, konsantrasyonumu ve motivasyonumu artırdı, notlarım baya yükseldi =)

ders çalışırken değil ama, bence telkinler beyni daha değişik bir biçimde yoruyor, ilk zamanlar ben herşeye çok düz bakmaya başladığımı farketmiştim, yaratıcılık, ilham kalmamıştı pek, donuk hissetmiştim kendimi, mutsuz değildim ama mutlu da değildim.. ama bunun geçici bir süreç olduğunu fark edeceksin. Çünkü telkinleri dinlemekten de önemlisi, senin bakış açını değiştirebilmen ve kendi kendine sözle telkinde bulunabilmen.. telkinler sadece bunların yerli yerine oturması için bir araç.. ben artık telkinleri meditasyon amacıyla, rahatlamak günün stresini atmak için dinliyorum..

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri