Windovs Tarih Oluyor...

comte

Moderator
16
HD RANK
Katılım
26 Mart 2008
Mesajlar
1,682
Reaksiyon puanı
43
Puanları
0
27414.jpg


Milyonlarca kişinin kullandığı Windows'un yerine bakın hangi sistem gelecek?
Dünyada milyonlarca bilgisayar kullanıcısının işletim sistemi olan Windows'un yerini 'Midori' adlı sanal işletim sistemi alacak.

Gazeteport'un haberine göre; Microsoft'un bilişim dünyasına kazandırdığı kilometre taşlarından biri olan ve dünyada milyonlarca bilgisayar kullanıcısının işletim sistemi olan Windows'un yerini, yine Microsoft'un geliştirdiği başka bir program alacak.

YENİ SİSTEMİN ADI MİDORİ

İnternet merkezli olacak programın ismi 'Midori'. Microsoft, şu anda yapım aşamasında olan programı 'modern bilgisayarcılık' olarak nitelendiriyor.

Şirket, yeni programın işleyiş sistemi hakkında detaylı bilgi vermezken uzmanlar yakın gelecekte Midori'nin, tıpkı windows gibi bilgisayar kullanılan her eve gireceğini ifade ediyor.

SANAL İŞLETİM SİSTEMİ

Windows yetkilileri, Midori'nin sanal bir işletim sistemi olacağını ve sadece tek bir bilgisayar üzerinde kullanılmayacağını belirtti. Şirket yekilileri, teknolojide 'mobil insan' döneminin hüküm sürmeye başladığını ve yeni işletim sisteminin, yeni çağın gereksinimlerine uygun olarak tasarlandığını belirtti.

Bu işletim sistemi, kullanıcının kendi işletim sistemini,internete bağlı olan her bilgisayarda kullanabileceği anlamına geliyor.

Yazılım Uzmanı Darren Brown, sanal sistemin öncelikle birden fazla server yönetiminde kilit nokta olacağını ifade ederek,"Sanal işletim sistemi bilindik problemleri yenmek için yeni yollar açacak" dedi.

ÖNCE AĞ BİLGİSAYARLARDA, SONRA PC'LERDE

Sanal işletim sistemi Midori önce ağ bilgisayarlarda denenecek. Uzmanlar programın daha sonra PC'lerde de kullanılabileceğini söylüyor.

Uzmanlar, yeni programın çok basit bir işlemci ile çalışacağını ve insanların verilerini güvenli olarak depolayıp istediği mecrada kullanabileceğini kaydetti.


MİCROSOFT'UN GELECEĞİ TEHLİKEDE Mİ?


Program yazılımı uzmanı Michael Silver,"Midori'nin geliştirme çalışmaları Microsoft'un geleceği açısından büyük hassasiyet taşıyor" dedi.

Yetkililer, Windows satışlarının yüzde 8'inin yeni bilgisayar satışlarından elde edildiğini ve Microsoft'un geçiş süresinde çok iyi stratejiler belirlemesi konularında uyarıda bulundu. Bazı uzmanlar ise Windows döneminin sona ermesi halinde yazılım devinin büyük para kaybedeceğini öne sürüyor.
 
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst