Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Değişim Günlükleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/)
-   -   Huzura Yolculuk (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/13498-huzura-yolculuk.html)

çiçeğim 27-10-2008 03:54 PM

Ynt: Huzura Yolculuk
 
Hayırlı teskereler olsun,sevdiğine ve tüm askerlerimize smiliyface

huzurr 31-10-2008 07:06 PM

Ynt: Huzura Yolculuk
 

Pompişle uğraşmaktan bir türlü nete girmeye fırsat bulamamıştım şükür kavuşturana smil56 Minik tavşanım hayatıma girdiğinden beri herşeyi unuttum nerdeyse kendimi bile diyebilirim çünkü çok şeker onu sevmeye doyamıyorum küçük bi bebek gibi bakıyorum ona ama bakımı çok yorucu hele titiz biriysen evde hayvan beslemek doğru değil çünkü heryeri kirletiyor ks3 tavşan olduğu için kıyamıyorum da kapalı kafesin içinde bırakmaya odamda serbest bırakıyorum sonra heryeri temizliyorum kutusuna koyunca doğaya da bırakamam çünkü çok küçük kediler köpekler kapıverir onu hemen bir başkasına versem onlarda muhtemelen kafesin içinde işkence edicekler zavallı hayvana soğuklarda dışarıya çıkarsam hasta olur diye korkuyorum yani hayvan besliyim derken problem oldu benim için herkes zevk alırken bana eziyet oldu keşke hiç almasaydım diyorum şimdi. Öyle böyle sanırım büyütücem onu bütün haylazlıklarına katlanıcam. İşsiz kaldığım şu günlerde arkadaş oldu bana bütün negatiflerimi alıveriyor onu bir öptüğüm zaman okadar yumuşak ki çok seviyorum onuuuu kiss3

Hayal ablacım seninle de görüşemedik bir türlü ama çok istiyorum gerçekten...

ikizruh 31-10-2008 08:17 PM

Ynt: Huzura Yolculuk
 
Oyy oyyy çok tatlıdır onlar yumuşacık olurlar ttli3 Küçükken bizde bakmıştık yalnız çok tuhaf hayvandı bizimki koltuğun altına yatağın altına izbe ne kadar yer varsa onun altına girerdi.Tavşan besleyince birşeyi farkettim bunların hep havuç yediklerini sanırdım ama bizim ki havucun suratına bakmazdı.Ama patatesle kıvırcığın delisiydi 44
Hayvan beslemek zordur ilgi ister bakım ister ama o tatlılıkları yok mu herşeye değer art56art56

huzurr 01-11-2008 11:18 PM

Ynt: Huzura Yolculuk
 
Aaa patates yediklerini hiç bilmiyordum bende veriyim bari minik yumurcağa bakalım yicekmi? Maydanoz delisidir kendisi 24 saat maydanoz yiyebilir ama gerçekten hiç havuc yemiyor ve aynen yatağın koltuğun altında arkasında dolaşıp duruyor yalnız tuvalet problemini çözemedik bir türlü kirletiyor etrafı hayatımda hiç temizlik yapmadığım kadar yaptım bu hafta kafayı yicem girlhaha tuvalet eğitimi alabiliyorlarmış ama ben veremedim bir türlü bilgisi tavsiyesi olan varsa lütfen bekliyorum...

yakamoz 02-11-2008 03:38 AM

Ynt: Huzura Yolculuk
 
Tuvalet Alışkanlığı

Tavşanlar yaratılış itibariyle temiz hayvanlardır. Tuvalet alışkanlığı geliştirmesi çok kolaydır çünkü çişlerini hep aynı yere yapmayı tercih ederler. Bu içgüdüsel bir harekettir ve çişlerini yaptıkları yeri güvendikleri ve düşmanların onları çiş kokularından bulamayacağı bir yer olarak algılarlar.

Bulundukları odada veya kafeste bir tuvalet kutusu bulunması gerekir. Sağlam bir plastik tas bu iş için yeterlidir.

Bunun dışında biraz da tavşanların sindiriminden söz etmekte yarar var. Tavşanlar iki tür kaka yaparlar. Bunlardan bir tanesi küçük tanecikler halinde yapılan kakadır. Evet, bu meşhur “tavşan boku gibi, ne kokar ne bulaşır” sözüne konu olan meşhur kakadır. Tavşanın boyuna göre ufak misketler gibi görünürler ve hakikaten ne kokan ne bulaşırlar. Büyük bir kısmını tuvaletine yapar ama evinin etrafına da birkaç tane bırakabilir. Gün içinde sürekli üretim halindedirler ve gezdikleri yerlerde Hansel ve Graetel gibi minik kakalarını bırakabilirler. Kemirme alışkanlıkları gibi bu huyları da 1 yaşlarından sonra azalıyor.

Diğer tür kaka ise yumuşak kakadır (Cecotropes). Bunu günde bir defa yaparlar ve bunu yaptıktan sonra tekrar yemeleri gerekmektedir. Yumuşak kaka tavşan için çok önemli besinler içerir ve bu geri yememesi halinde gıdasını almamış olur. Çoğunlukla yumuşak kakalarını direkt olarak arkalarından yalayarak aldıkları için ortalıkta yumuşak kakaya hiç rast gelmezseniz merak etmeyin.

Tavşanlar çok fazla yeşillik ve sebze yediklerinde ishal olabilirler. Bu yukarıda bahsettiğim yumuşak kakadan farklıdır ve tavşanlar bunu tekrardan yemezler. Bu durumlarda sebzeyi kesip kuru ot, saman ve kuru mamaya geçmek gerekir. İshal bir iki gün içinde durmazsa hemen veterinere götürmekte yarar var.

Tuvalet kutusu hakkında tavsiyeler:

-- Kutunun yerini değiştirmeyin
-- İçine kedi tuvaletlerinde kullanılan kokulu talaşlardan veya kumlardan koymayın, koku tavşanı şaşırtacak ve çişini başka yere yapmak isteyecektir. Ayrıca ince talaş ve kumların tavşanın sindirim sistemini bloke ettiği ve ölümüne yol açabileceği söyleniyor.
-- Kutu içine gazete kağıdı yerleştirmek yeterlidir. Gazete kağıdı üzerine kağıt havlu da koyabilirsiniz. Gazete kağıdı üzerindeki boyalardan dolayı sağlık riski taşımaktadır ama emicilik olarak yeterlidir.
-- Kutunun içindeki kağıdı her gün değiştirmek gerekir, yoksa oluşan koku sorun yaratabilir
-- Kutuyu arada yıkarken asla ağır kimyasallar kullanmayın
-- Tavşanlar temiz hayvanlardır ve tuvaletini değiştirmezseniz rahatsız olup tuvaletin etrafını kullanması muhtemeldir

http://www.tavsan.org/tuvalet_topi_tuvalette.jpg
Tuvalet alışkanlığı olmayan bir tavşanı nasıl alıştırırız?
Tavşanlara tuvalet alışkanlığı kazandırmak çok kolaydır. Bu işin anahtarı da birkaç günlük gözlem ve deneme yanılma yöntemidir. Bu sırada dikkat edilecek bir nokta tuvalet alışkanlığı kazanana kadar tavşanın bildiği ve hep bulunduğu mekanlarda tutulması ve fazla yer değiştirilmemesidir.

Tavşan nereye tuvaletini yapmak istediğine kendi karar verecek ve size bunu gösterecektir. Kutusunu buraya yerleştirince kendiliğinden kutuyu kullanmaya başlayacaktır. Bundan sonra yukarıda bulunan tavsiyelere uyarak tuvalet işini kolay bir şekilde halledebilirsiniz.

Eğer arada ufak kazalar olursa:
Sakın kızıp bağırmayın ve çişleri hemen temizleyin. Eğer çiş yapılmış bölümü hemen silip kokuyu yok etmezseniz o noktaya tekrar çişini yapabilir.

Veterinerden tuvalet eğitimi ile ilgili tavsiyeler:
Veteriner Hekim İlgar Bey'in yazıp gönderdiği bu yazıyı da buraya eklemek istiyorum, çünkü çok güzel noktalara deyinmiş:

"Tavşanlarda tuvalet eğitimi olur mu acaba diye bir çok kişi düşünebilir. Evet böyle bir eğitim verebilmek mümkün. Öncelikle burada tavşanımızın yaşı da önem kazanıyor. Tavşanlar 3 aylıktan önce aldıkları eğitimleri tam alamıyorlar. Yani iyi bir eğitimin verilebilmesi için tavşanımızın 3 aylık bir yaşı geçmesi gerekiyor. Bu yaştan önce tabii alıştırmalara devam etmeliyiz. Ama eğitimin sonuçlarını 3 aylık bir yaştan sonra alabiliriz.

Tavşanlara tuvalet eğitimi verirken bilmemiz gereken bazı şeyler var. Tavşanlar stres olduklarında dışkılama eğilimi göstermektedirler. Onu kafesinin dışındayken fazla strese sokmamalıyız. Bize alışması için zaman tanımalıyız. Özellikle başlangıçta bize gelmekten, kucağa alınmaktan hoşlanmayabilirler. Bu yüzden o bize gelmeden, kucağımıza çıkmayı kendi istemeden onu zorlamamalıyız. Bir süre sonra zaten kendisi bize gelmeye çalışacaktır. Aksini yaptığımız sürece tavşanımız strese girecek ve olduğu bölgeye dışkılamaya çalışacaktır.

Normalde tavşanlar kafeslerinde bir bölgeye tuvaletlerini yapma eğilimindedirler. Ona bir tuvalet kabı aldıktan sonra içine bir miktar talaş koymalısınız. Daha sonra kafesinin içindeki dışkıları bu kaba koyun. ayrıca bir kısım talaşı da idrarı ile ıslatarak bu tuvalet kabının içine koyun. Bu uygulamayı tuvalet kabına yapıncaya kadar uygulamalısınız. Tavşanınız ilk olarak size geldiğinde tuvalet eğitimini tam almadıkça, kafesinin dışarısında fazla dolaşmasına izin vermeyin. Mesela günlük olarak kafesinin kapısını açık bırakın 1-2 saat, kafesinden dışarı çıkması içinde onu zorlamayın, bırakın o istediği zaman dışarı çıksın.

Tavşanınızın kafesinde de yemliği biraz yüksek bir yere takın. Yoksa tuvaletini bu kaba yapma eğilimine girebilir. Eğer tuvaletini buraya yapmaya başladı ise, bu kabı tuvalet kabı olarak kullanmaya devam edin. yem koymak için başka bir kap kullanmaya başlayın."


huzurr 02-11-2008 03:36 PM

Ynt: Huzura Yolculuk
 
Teşekkür ederim yakamoz bu siteyi daha evvel defalarca okudum ve uyguladım fakat bir faydası olmadı şimdilik ama uygulamaya devam edicem belki tavşancık öğrenirde yormaz beni... ttli3

huzurr 08-11-2008 06:16 PM

Ynt: Huzura Yolculuk
 
88a Pompişimi bugün gönderdim verdim başkalarına bakamadım evde çok kirletti heryeri vermek zorunda kaldım tek tesellim onu istediğim zaman gidip görebilmek canım benim okadar şekerdi ki öpmeye koklamaya doyamıyordum emb23
inşallah iyi bakarlar bebişime.
Pompişim gitti ama aşkım bugün dağıtım iznine geldi onada doya doya sarılıp hasret gideremedim ama pazartesi günü görüşeceğiz iyiki geldi aşkım çok özlemiştim onu.
Asıl askerlik şimdi başlıyor hayırlısıyla biz bugünleri de atlatacağız ve önümüzdeki yıl bu zamanlarda evli olacağız tüm benliğimle inanıyorum. mlk34

huzurr 13-11-2008 07:35 PM

Ynt: Huzura Yolculuk
 
Biraz evvel aile içi çatışmalardan biri daha yaşandı son noktayı ters bir şekilde ben koydum fakat artık hak ediyorlar çünkü yeterince ezmeyi başardılar...
Telkinleri yeniden dinlemeye başladım artık gündüz dinliyorum sil baştan yaptım suçluluk ve ego güçlendiriciyi dinliyorum iki hafta boyunca sadece ikisini dinleyeceğim sonra diğerlerini ekleyeceğim yavaş yavaş...
Etkileri konusunda henüz bir şey söyleyemeyeceğim zaten 3 gündür dinliyorum...
Hafif bir baş ağrısı hissediyorum ama strestenmi telkinlerdenmi anlayamadım...

huzurr 29-11-2008 05:29 PM

Uzun zamandır uzak kaldım günlüğümden olumlu değişimlerimin olmasını bekledim ve evet gerçekten isteyince başaracağımı biliyordum. Şu anda değişimlerimin çok başında olsam bile bukadarı bile beni çizdiğim yolda devam etmem için yüreklendiriyor. Telkinlerimi her gün dinliyorum ama sadece gündüzleri. İşten ayrılmış olmamın çok faydasını gördüm diyebilirim. Hem telkinleri daha rahat dinleyebiliyorum hemde gelişimime daha fazla vakit ayırabiliyorum. Şimdi telkinlerin faydasını gördüğümü söylebilirim etkileri henüz çok yeni olsada insanlarla konuşurken eskisine nazaran daha rahatım ve daha düzgün cümleler kurabildiğimin farkına vardım. Bu benim için çok çok önemli bir gelişme. Bundan sonrası için ise herşey dahada iyi olacak ve ben bu sayfaları mutluluk haberleriyle dolduracağım.

shamanic 29-11-2008 05:48 PM

yeni başlangıçlar..
 


huzur cum .. güzel haberlerini aldığıma sevindim..

her son yepyeni bir başlangıçtır... işini değiştirdin..
forumumuz değişti.. teilkinlere bakış açın değişti..

tüm bu değişimlerin senin için harika başlangıçlar olsun..
hedeflerini kolaylıkla gerçekleştirmen dileklerimle..

http://img291.imageshack.us/img291/2...eroses1gd0.gif

bütün büyük işler, küçük başlangıçlarla olur... cicero

sevgiler.. ark5


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:35 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.