Kısa bir aradan sonra yeniden merhaba
Yazmadım çünkü yazmaya yüzüm yoktu
"Sigarayı bırakacağım" deyip bir gün bile dayanamayınca uzaklaştım bir süre günlüğümden ama vazgeçmedim kararımdan. Netekim
19 Kasım Çarşamba son sigaramı içtim ve daha önce de yazdığım gibi sigarayı bırakma gününde artık sigara içmiyordum. Beş gün oldu ( ama dün kahveyle bir tane içtim tadı çok kötü geldi).
Sevgili shamanic'in linkini verdiği kitabı okudum. Bu süre içinde sigara içmeye devam ettim kitapta da belirtildiği üzere.
Kitap irade yönteminden farklı bir yöntem sunuyor. ( sanırım
) Aslında bildiğimiz şeyler ama okumak iyi geldi. Sonuçta istek ve kararlılık bu kötü alışkanlıktan kurtulmanın en temel yolu.
Çok zorlanmadım açıkçası. Ne stres, ne baş ağrısı, ne gerginlik... İştahım arttı tabii biraz ama dengelerim yakında
Ara sıra kafamda "acaba birkaç ay daha içse miydim" sorusu yankılanmıyor değil. Yani öyle "canım hiç istemiyor, ayy tadından da kokusundan da nefret ettim" modunda değilim ne yazık ki. Ama bunun tamamen bir seçim olduğunun farkındayım. Kendime iyi davrandığım bir hayatla, kendime zarar verdiğim hayat arasındaki seçim... Sevgiler hepinize