29-03-2008, 09:14 AM
|
#155 (permalink)
|
Guest | Ynt: Mustang'in Rüzgarı KORUYUCU AİLE
beş yıl önceydi, bu yasadan çok bahsediliyordu tv proğramlarında..şöyle kendime baktım, büyttüğüm çocuklarıma baktım..hayatta en iyi becerdiğim işin, çocuk büyütmek olduğunu gördüm..alayım bari bir tane çocuk dedim..bir gün nüfus müdürlüğüne gittim..çok kalabalık bekliyorum.alt katta çocuk esirgeme kurumunun bürosu var. bilgi almak için girdim..beni bilgilendirdiler..beni en fazla etkileyen sözleri şu oldu.(.ben şu an kirada oturuyorum..2 odalı bir ev, odanın biri bana , diğeri oğluma ait ..çocuğu aldığım zaman ona kendi odasını verecek durumda değilim...ancak 6 ay sonra kendi evimin inşaatı bitiyor o zaman almak istiyorum. dedim ) .( hayal hanım biz çocukların sevgi dolu bir ortamda büyümesini istiyoruz, soğuk saraylarda değil..türkiyede o kadar çok saray varki..
dediler.) eve geldim oğlumla konuştuk..o gece rüyamda, senin çocuğun geliyor diye bir ses duydum..6 ay sonrada umutcan geldi..3 yıl bana yoldaşlık etti..şimdi senin yazını okuyunca..tekrar düşünmeye başladım..ama küçük bir çocuk istemiyorum..onların daha genç ve daha dinamik bir anneyi hak ettiklerini düşünüyorum..ben 18 yaşına yaklaşmış, üniversiteye gitmek isteyen bir kız çocuğum olsun diye düşünüyorum..18 yaşına girenlerin sokağa bırakıldığını duydum..
onlardan en azından bir tanesi, yoluna korkusuzca devam etsin, okusun, üniversite bitirsin diye düşünüyorum..bu seferde benim tohumluk henüz evlenmedi ya ..evde genç bir adam var diye vermeyebilirler, hayırlısı allahtan, ben bi önümüzdeki hafta büroya tekrar gitmeye çalışayım , ondan sonrada oturayım kendi gücümün bir muhasebesini yapayım..o, eski beceriden ne kadarına sahibim..bi düşüneyim.. bakalım ne olacak.. annelik evrenseldir..çocuklar sadece bir kadının değil.. tüm annelerin çocuğudur..ben insana yatırım yapmayı seviyorum..en değerli ve en fazla kazanç getiren yatırımın sevgi olduğunu düşünüyorum..çünkü sevginin ışığı..sadece kendini değil...evreni aydınlatıyor..tüm çocuklara ve annelere..saygılı sevgiler |
| |