Bu gün yine yağmur var akşamdan beri yağıyor .Huzurlu ve arındırcı bir şekilde yağıyor ılık bir sıcaklık var.Bu senede bir huzur var .Hayatımdaki değişimlerin üzerine sanki doğada yardımcı oluyor yıkıyor temizliyor okşayarak hırpalamadan iyileştiriyor.Herkes uyuyor evin ve sessizliğin tadını çıkarıyorum.
Busene iğdeler açmış yine penceremi açınca inanılmaz güzellikte bi koku doluyor odama .Aman he hoş diyeceksiniz ama iğde benim alerjimi azdırıyor nefes alamıyorum dün gece bütün alerjilerime eft yaptım.Ben bu sene hiç çilek yemedim onada alerjim var.Ama çok çilekli pasta yaptım.
Ben hayatımın her döneminde kendimi önemli hissettim .Benim kendimi öyle hissetmeme babam neden olmuştur .Benim doğduğum gün çok mutlu olmuş beni kucağından bırakmak istemmemiş .Eskiden erkekler hep erkek çocukları olduğunda mutluyken benim babam küçücük bir kızla bille mutlu olmuş.Beni her zaman çok sevdi ve sevgisini hiç çekinmeden gösterdi.Birsene çok kar yağmıştı yollar kardan kapanmıştı. Bana doğum günü pastası almak için iskitlerden dışkapıya kadar yürümüş ve tekrar dönmüş .Bende bütün umudumu yitirmiş azdaha ağlamak üzereyken elinde pasta üşümüş ve yorgun bir şekilde geldiğinde dünyalar benim olmuştu.Bizim kardeşimle pastayı yerken seyredişi sanki üstünden bütün yorgunluğu gitmiş gibiydi.
Ben hayatım boyunca babamın bu davranışını örnek aldım sevdiklerimin değerli bulduklarıma önem verim.Benim erkeklerden ricam lütfen çocuklarınızla ilgilenin onlar büyürken sadece annenin büyütmesine izin vermeyin çocuklarınıza vakit ayırın onlara sevginizi gösterin.Bende erkek kardeşimde babam gibi çocuklarımızı sevdik hatta daha fazlasını yaptık tepemize çıkardık.Ben biyandan tepeme çıkarırken katı kurallarda koyarım benden çokta çekinirler çünki öfkem kötü dür.Çocuklara kural koyarsanız kurallara uyarlar ama koymazsanız onlar size kurallar koyar vede uygulatırlar.
Şimdi elimde kiraz sapı çayımla oturmuş bunları yazarken gözümün önüne kitap kafem geldi.Heryerin ahşap kaplı oldğu Mis gibi kokuların yayıldğı sıcacık sohbetlerin yapıldığı bir yer.İsmide DOSTKAFE olsun sahaflarla çalışıp oralardan aldığım kitaplarla dolsun.Yazarların kitap günleri olsun onlarla söyleşiler yapılsın .Okumayan dostlarıda okur yapıldğı bir yer olsun hatta mümkün olursa sulu biyerde olsun.
Ben uzun süredir hayal kurmadığımı fark ettim .Hayal kurmak güzel bir duygu helede gerçekleştiğini görmek mütiş olur doğrusu.Hayal kurdukça sizlerle paylaşmaya karar verdim.
Canım Redflowers gerçekten ağaçyaş iken eğiliyor ama insan isterse kuru ağaçları ıstıp düzeltipte baston bile yapıyor.Haytımız boyunca yeterki biz isteyelim yapamayacağımız hiç bir şey yoktur.İstemek ve gayret etmek birde hayata olumlu bakmak .Tabular demişsinya canım toplumun kanayan yarası .Birileri birilerini baskı altına almak için yaptıkları şeyler.Canım kuzucuklarımı senin adınada öptüm ve senide onlar gibi öptüm .