Günaydın...Ben dün yine günlüğümü okudum.Kimi yerinde hüzünlendim kimi yrinde duygulandım .Ay ben bütün içimi dökmüşüm .Beni en çok yaralayan kişi annem olduğu için en çokta onu anlatmışım.Birde site arkadaşlrımla ne güzellikler paylaşmışız .Beni çok mutlu etti.
Hayat bazen bize çeşitli oyunlar oynar .Bizi dener alır yüce dağlrın başına çıkarır sonrada kayanın başından aşağıya yuvarlar bizi dener bakalım nekadar güçlü diye.Ben her zaman kadere inandım .Ama benim inandığım kader Dünyanın yörüngesinin kader olduğu ondaki sapmaların kader olduğu .Bir insanın dünyaya gelişinin kader olduğu yaşamındaki önemli olayların kader olduğudur .Gerisi biz insanlara kalmış .Hiç kimse çalışıp çabalamadan herşey altın tabakla önüne gelmez gelmiş olsada kıymeti olmaz.
Herşeyi kadere bağlamak her hatayı her iyi şeyi kader demek insanlara haksızlık olur.Herkes kendi kaderini kendi yazar sözünü çok severim.Biz insanlara çeşitli baskılar ,yanlış yönlerdirmeler, çekememezlikler ,hırslarla hayatlarımızın yörüngesini şaşıtıyorlar sonrada senin kaderin oluyor.
Biz anneler ben kendi adıma konuşayım çocuklarımız üstünde inanılmaz etkilerimiz var.Bizler unutmayalımki o mimicik bedenler bize emanettir.Bize onları koruyup kollamak yol göstermek için verilmiş armağan olarak görüyorum.İnsanların çocukluk dönemlerindeki yıkımlar ,yaralanmalar,hatalar ömür boyu hayatlarını etkiliyor.
Her anne baba elbete çocuklarını sever ama en çokda sevdiklerimize zarar veririz.Hayatın bir mucizesi olarak görüyorum sevgi her şeyi sanki yıkayıp arıtyor .Hiç iyileşmeyecek yaralar sevgiyle iyileşiyor.
Ay gine derinlere dalmışım size yaptığım birşeyi anlatayımda biraz gülün .Ben anneme gittiğimde annem le aramız kötü gitmeye başlayınca inşallah biraz uyursun diyordum .Biraz sonra annem horluyor bile .Bir ,iki ,üç annem kızmaya başladı sen gelince ben niye uyuyorsam diye .Aramızda telepatikbir durumlar oldu her halde.Ben tartışmak yerine onun uyumasını tercih ediyorum.Benden çok sıkılıyor bende ondan.Annem hayatı boyunca oğlunu çok sevdi zannetmiştim ama artık onun birini seve bileceği ihtimali üzerinde durmuyorum sadece işine geleni seviyor gibi yapmış.
Ben hayatım bounca evlat ayrımından çok çektim.Annem erkek kardeşimi çok sevdi zannettim.Halbuki erkek kardeşimin işide zordu çünki ailenin herşeyini sırtlamak belki onada ağır geldi ve bir çok başarısızlıklar yaşadı.Erkekler bu konuda biraz ketumlar ne yaşadıklarını pek bilemiyorum.Evlendim çocuklarım arasında ben yapmasamda eşim yaptı.Ama onun çocuklar üstündeki etkisi az olduğu için yani ilgilenmediğinden dolayı pek etkilen mediler.Bende böyle bir ayrım yapmadığım için benim çocuklarımı etkilemedi.
Geçenlerde bir arkadaşımla konuşurken o anlatmıştı .Annesi altı kardeşler üç kız üç oğlan annesi oğullarına köfte yaparmış kızlara normal yemek bizimde canımız isediği zaman bize kızardı diye anlattı çocuk kalbi ile çok yaralanmıştı .Şimdi her köfte yiğişimde annemin bu sözü aklıma gelir boğazıma bir yumru oturur dedi.Küçücük önemsizmiş gibi görünen şeyler bile nekadar derinden etkiye biliyor .
Bu gün benim için güzel bir gün olacak kendimi huzurlu mutlu vesakin hissediyorum .Gece bir rüya gördüm ama hatırlamıyorum.Kabus gibi birşeydi yatakta çok dönüp durmuşum.Buna rağmen iyi kalktım .Herkesin gününün iyi geçmesi dileği ile hoş çakalın.