Merhabalar....
Uzun zamandır foruma yazmayı planlıyorum ancak kısmet bugüneymiş:)
Hayatım Değişti sitesi ile Mart ayının başında tanıştım. Tanışmama vesile olan olay ise, "düşünce gücü ile kilo verme" hakkında araştırma yapmam oldu. Derken, bu siteyi buldum ve sitenin adı gibi tam manasıyla "hayatım değişti" diyebilirim
Hemen o ilk hevesle, tüm telkinleri indirdim ama sonra nasıl dinleneceğini öğrendikten sonra önce tavsiye edilen telkinleri dinlemeye başladım. İşim dolayısıyla, sabahtan akşama kadar bilgisayar başında olduğum için, telkinleri sürekli dinlemek hiç de zor olmadı benim için:) Genel de "doğa sesi" olanları dinliyorum. Böylece telkinleri dinlemem, aynı zamanda işimi yapmama mani olmuyor.
İlk başta amacım, tavsiye edilen telkinleri dinledikten sonra, "kilo verme" ile ilgili olanlara geçmek ve kilo vermekti. Ama 2 hafta sonunda, kilo vermeden çok öte, eksikliklerim olduğunu fark ettim. Kendimi o yönlerde geliştirmeye çalıştım.
Zihnimde "bahar temizliği" yapmam gerektiğinin farkına vardım. Öncelikle negatif duygu ve düşüncelerin yerini, pozitif olanlar almalıydı. Telkinler, bu konuda müthiş destek oluyordu ama içimdeki coşku, bundan daha fazlasının gerekli olduğunu söylüyordu.
Daha sonra, "The Secret" filmini izledim ve gerçekten çok etkilendim diyebilirim. Ve gitgide düşüncelerimin ve karakter olarak kendimin daha olumlu bir insan olmaya başladığımı fark ettim. Bunu etrafımdaki insanlar bana söylüyordu. Etrafıma "Pozitif Enerji" saçtığımı söylemeye başladılar
Bu arada küçük bir dipnot: eşim ile birlikte çalıştığımız için telkinleri o da farkına varmadan da olsa dinliyor ama eskisinden çok daha uyumlu bir çift olduğumuzu da söylemeden geçemeyeceğim
KİLO VERME olayıma dönersek, iki hafta tavsiye edilen telkinleri dinledikten sonra, "Kilo Verme Güven" Telkinini dinlemeye başladım. Herşeyden önce, kilo vermeye zihinsel olarak hazır olmam gerektiğini artık biliyordum. Ve kendime bir hedef koydum. Ara ara gelgitler yaşadım, verebilir miyim veremez miyim diye?
Düşünce olarak "kilo vereceğime inanırsam, gerçekten de verebileceğimi biliyordum" ama bu inancı oluşturmam gerekiyordu.
Bu arada, Yasemin Soysal'ın "Tek Şişman Beyniniz" adlı kitabını bir solukta okudum. Ve o kitaptan öğrendiklerimi hayatıma geçirmeye başladım.
"Zayıflayacağınıza inanmıyorsanız, zayıflayamayacaksınız" sözü beni çok etkiledi. Kendimi buna inandırmak için kitaptaki zihin egzersizlerini sürekli yapıyorum:) Mesela, masamda zayıf halime ait kendimi beğendiğim bir fotoğraf var, sürekli ona bakıyorum. Kendimi zayıflamış olarak hayal ediyorum çünkü zihnin "hayal ile gerçeği ayırt edemediğini" biliyorum. Bunun da büyük bir avantaj olduğunu düşünüyorum bu açıdan.
Ve tabi ki telkinlerin de etkisi ile, yeme isteğim azaldı, şuan odağım yemekler de değil. Şuan sadece zayıflamaya odaklandım. Ve eskisinden daha hareketliyim, fırsat buldukça yürüyüş yapıyorum. En olmadı dans ediyorum
Ve sıkı durun, bu süre zarfında hiç farkına varmadan ve kendimi hiç yormadan kaç kilo verdiğimi söyleyeceğim: Tam 7 kilo
Bu benim için inanılmaz bişey...
Şimdi gerçekten herşeyin zihinde başlayıp zihinde bittiğini çok daha iyi anlıyorum. Yine fırsat buldukça, sizinle duygularımı paylaşacağım.
Bu arada "olumlama" sitesini de tebrik ederim. Onun da bizlere müthiş faydası olacağına eminim.
Kocamaaaaan selamlar ve sevgileeeeer....