asiyah'nın zihinsel mutasyonuHikayelerimizi Anlatalım ve Üyelerin Değişim Günlükleri asiyah'nın zihinsel mutasyonu Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Ego (Güven) Güçlendirici + Suçluluk Duyguları
15 Temmuz 2009: 8 Saat
16 Temmuz 2009: 8 Saat
17 Temmuz 2009: 10 Saat
18 Temmuz 2009: 4 Saat
19 Temmuz 2009: 9 Saat
20 Temmuz 2009: 12 Saat
21 Temmuz 2009: 6 ... ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Üyelerin Değişim Günlükleri telkin cd indir izle İstanbul Üyelerin Değişim Günlükleri nerededir kimdir Üyelerin Değişim Günlükleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Üyelerin Değişim Günlükleri hipnoz Üyelerin Değişim Günlükleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Üyelerin Değişim Günlükleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Üyelerin Değişim Günlükleri kuantum düşünce kitap haberi | |
|
29-07-2009, 01:14 AM
|
#191 (permalink)
| Üsteğmen
Tesekkür: 1,494
433 Mesajinıza toplam 2,700 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: asiyah'nın zihinsel mutasyonu Ego (Güven) Güçlendirici + Suçluluk Duyguları
15 Temmuz 2009: 8 Saat
16 Temmuz 2009: 8 Saat
17 Temmuz 2009: 10 Saat
18 Temmuz 2009: 4 Saat
19 Temmuz 2009: 9 Saat
20 Temmuz 2009: 12 Saat
21 Temmuz 2009: 6 Saat
22 Temmuz 2009: 9 Saat
23 Temmuz 2009: 9 Saat
24 Temmuz 2009: 4 Saat
25 Temmuz 2009: -----
26 Temmuz 2009: 2 Saat
27 Temmuz 2009: 4 Saat
28 Temmuz 2009: -----
29 Temmuz 2009: -----
Teklemeye başladım. Uzun zamandır siteye de giremiyorum. Bu aralar çok yoğunum. Kendime hiç vakit ayıramıyorum. Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. | Offline
| |
29-07-2009, 01:36 AM
|
#192 (permalink)
| Binbaşı
Tesekkür: 9,872
1,280 Mesajinıza toplam 11,607 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: asiyah'nın zihinsel mutasyonu Asiyah nerelerdesin,hayırdır ne bu yoğunluk? | Offline
| |
29-07-2009, 01:59 AM
|
#193 (permalink)
| Teğmen
Tesekkür: 0
15 Mesajinıza toplam 71 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: asiyah'nın zihinsel mutasyonu en azından itiraf etmeyi biliyorsun.. | Offline
| |
30-07-2009, 02:07 AM
|
#194 (permalink)
| Üsteğmen
433 Mesajinıza toplam 2,700 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: asiyah'nın zihinsel mutasyonu Alıntı: zivzy Nickli Üyeden Alıntı
Birşeyi merak ediyorum açıkcası.. yanlış anlamayın..
Tanrı yerine neden ALLAH kelimesini kullanmıyorsunuz? Sizin Tanrınız başka biri mi acaba? | Çünkü o sizin Allahınız. Benim tanrım da yok Allahım da | Offline
| |
30-07-2009, 02:12 AM
|
#195 (permalink)
| Üsteğmen
| Cevap: asiyah'nın zihinsel mutasyonu Alıntı: sudem8 Nickli Üyeden Alıntı
Asiyah nerelerdesin,hayırdır ne bu yoğunluk? | birkaç şey var. çalışıyoruz. geç yatıp erken kalkıyorum. çok sıkıcı | Offline
| |
30-07-2009, 05:09 AM
|
#196 (permalink)
| Teğmen
Tesekkür: 474
26 Mesajinıza toplam 128 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: asiyah'nın zihinsel mutasyonu Alıntı: hakem1 Nickli Üyeden Alıntı
en azından itiraf etmeyi biliyorsun.. | Alıntı: asiyah Nickli Üyeden Alıntı
Çünkü o sizin Allahınız. Benim tanrım da yok Allahım da | Merhaba asiyah günlüğünü tüm merak ve sabrımla hepsini tek tek okudum öncelikle şunu söylemeliyim ki yer yer çok güldürdün beni çok tatlısın super senin yaşadığın bi çok asiliği bende zamanında yaşadım ama şunu belirtmeliyim ki o zamanlar biçok şeyin dışındaydım,farkında değildim (tüm bunlardan) ve bu yüzden çok şanslısın kendimle ilgili yaşadığım şeyleri paylaşmak istedim seninle.. Herşeyden şikayatçi olmak,ailemi suçlamak,Tanrı'yı suçlamak,neden hep beni buluyorlarla başlayan cümleler kurmak.. bunlar bendeki en belirginleriydi.. (yaşadıkça sorguladım,sorguladıkça uzaklaştım,uzaklaştıkça bağlandım,bağlandıkça özgürleştim) hayatımın özeti bu sanırım. ortaokulda sorgulamaya başladım, bizi bu dünyaya getirenin o gücü nereden aldığıyla ilgiliydi.. sonra uzaklaştım ondan,saçma geldi herşey,bizi cezalandırmak için,bi sınava tabi tutmak için neden getirsin ki bu dünyaya dedim.. uzun bi süre uzaklaştım lise bitene kadar.. bigün inandığım bişeyin olduğunu farkettim,bi gücün.. cennet cehennem kavramını çok düşündüm ama bu dünyada cennetide cehennemide yaşadığımı farkettiğmde bağlandım.. bilmeden uyguladığım şeylerin (hak yasası gibi çekim yasası gibi ) dinimizde olduğunu gördükçe özgürleştim bu deneyimim bana olağanüstü güzellikte şeyler kattı saymakla bitiremem buradan.. belki bende bi gün günlük yaparsam paylaşırım ordan uzuuuunnn uzun bugün,şükredebildiğim için şükrediyorum.. beni hiç bi zaman (ona karşı olduğum zamanlarda bile) yalnız bırakmadığı için teşekkür ediyorum. tüm bu duyguları niye yaşadım diye sorguladığımda bize sunulan,öğretilen Tanrı'dan kaynaklandığını farkettim. hep ondan korkulması gerektiği öğretildiği için belkide.. cezalandırıcı diye öğretildiği için belkide.. hatta ve hatta isimde bile.. Tanrı ismini Hristiyanların kullandıkları öğretildiği için belkide.. ben bugün,hepsinden arındım ve bu kuantumla gerçekleşti şükürler olsun Tanrı'ma ki istediğimi verdi bana.. tüm sorularımın cevabını.. Herşeye çok farklı bi gözle bakıyorum artık,sabah gözümü açtığımda şükrediyorum farkında olmadan.. isim konusuna gelince buna hiç takılmıyorum bile,çünkü biliyorum ki onun için ona ne dendiğinin önemi yok. ister Allah,ister Tanrı,ister Evren,istersen güç de ne önemi var ki bunun? sonuçta kendini ona karşı nasıl ve rahat hissediyorsan onu kullan.. yeter ki hisset içinde,yeter ki hatırla,yeter ki yanında ama heran yanında olduğunu bil,yeter ki korkulması gereken değil sevgi dolu olduğunu ve bizimde içimizin sevgiyle dolmasını istediğini bil... asiyahcım,canım,sana nacizane bi önerim olucak lütfen şükret telkinleri dinlemeyi nasıl kendine hedef koyup yapıyorsan,şükretmeyide alışkanlık haline getir bence inan farkında olmadan her şey yol alıyor.. sevgi ve minnetle iyi ki varsınız | Offline
| |
30-07-2009, 12:06 PM
|
#197 (permalink)
| Teğmen
Tesekkür: 62
42 Mesajinıza toplam 268 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: asiyah'nın zihinsel mutasyonu Alıntı: asiyah Nickli Üyeden Alıntı
Çünkü o sizin Allahınız. Benim tanrım da yok Allahım da | Merhaba asiyah..
Günlüğünü sürekli takip eden biri olarak sana şunları söylemek istiyorum .. Öncelikle senin ALLAH'a inanmayacağını düşünemiyorum. Hiç böyle söyleyeceğini düşünememiştim. İnanmak istemiyorum açıkcası. Çünkü sen ilk yazında sorunları sayarken "şükretmiyorum, dua etmiyorum" diye yazmışsın. Demekki içinde bir Yaratıcıya inanma isteği var ki bunları sorun olarak görebiliyorsun. Dua etmek, şükretmek istiyorsun. Aslında Allah'ın var olduğuyla alakalı pek çok şey de sana mantıklı gelebiliyor. Öyle ya nasıl bir köy muhtarsız olmaz, bir iğne ustasız olmaz, bir harf katipsiz olamaz biliyorsun. nasıl ki nihayet derecede şu kainat hakimsiz olur? Allah'ın varlığını bilebilmek için kainatta sesli ve sessiz ayetler vardır. Sesli ayetler: Kur'an da ki ilahi sözler.. Sessiz ayetler kainatta yaratılan herşey.
Sesli ayete örnek: " İçtiğiniz suya ne dersiniz? Buluttan onu siz mi indirdiniz yoksa indiren biz miyiz? Dileseydik onu tuzlu yapardık. Şükretmeniz gerekmez mi? Söyleyin şimdi bana, tutuşturmakta olduğunuz ateşi, onun ağacını siz mi yaratan biz miyiz? Biz onu bir ibret ve çölden gelip geçenlerin istifadesi için yarattık. Öyleyse Yüce Rabbinin adını tesbih et. (Kur'an Vakıa Suresi 70,74)
Sessiz ayete örnek:"Yeşil ottan kırmızı kan haline getirilen daha sonra hayvanların karnından insanlara gıda olsun diye çıkartılan beyaz süt, bir yoktan var edenin varlığını göstermektedir."
- Tarih boyunca insan hep bazı soruların cevabını araya gelmiş, düşünmüştür. Bu kainat niye yaratıldı? İnsan niye var? Bu dünyada bulunuş amacım ne? Ölüm bir yok oluş mu? Bu dünyadan başka bir dünya var mı? İşte insan bu sorulara hep cevap aramıştır. Eğer insanların bunların cevabını bulamasaydı hayat çok sıkıcı, anlamsız gelirdi. O yüzden Allah insanlar doğruyu bulsunlar diye din göndermiş. Peygamberleri aracılığıyla bunu bildirmiş. Hayatımızı tanzim etmiştir. Eğer biz İslamın motifleriyle düşünmezsek ne olacak? Haşa Yaratan yok. ölümden sonra hayat yok. hesap yok. ÖYleyse Yaratanın olmadığı yerde sorumluluktan kurtuluşta var. Dostoyevskinin ifadesiyle; Tanrı yoksa insan da yoktur. İnsan yoksa sorumluluk yoktur. Sorumluluk yoksa suçta yoktur. Öyleyse Tanrı yoksa suçta yoktur. Tanrı yoksa herşey mübahtır"
Çok yakını ölen bir insana hiçbir psikolog terapist, yatıştırıcı bir şey söyleyemez acısını dindiremez. Ancak o insan Yaratana tevekkül etmekle, ölümün Yaratan'dan geldiğini bilmekle ve onunla tekrar ahirette görüşeceğini bilmekle yatışabilir, bu olaya sabredebilir. Öldükten sonra hayat yoksa, sevdiğim kişi toprak olacaksa, benim ona sevmem gelip geçicidir, anlamsızdır. Ama ya ahiret varsa, sonsuz bir hayatta hep onunla beraberim. İslam Halifelerinden Hz. Ali ile ilgili bir olay anlatılır, ibret doludur;
- Hz. Ali'ye (r.a), birisi geldi. Adam, ölümü, tekrar dirilmeyi, ahirette hesabı, cenneti ve cehennemi inkar ediyordu. Hz. Ali'ye: - Ya Ali, siz müslümanlar ölüme ve ölüm ötesine inanıyorsunuz; biz ise inanmıyoruz. Siz cehennemden kurtulmak, cennete girmek için bir sürü ibadet ediyor, mal harcıyor, zahmete giriyorsunuz. Bu zahmet değer mi? Hem ölümden sonra tekrar dirilmenin olacağı ne malum?" diye sordu. Hz. Ali (r.a) adamı sükunetle dinledi, sonra ona şu cevabı verdi: "Evet, ölümden sonra dirilmek, hesaba çekilmek, cennete veya cehenneme girmek, ya senin dediğin gibi yoktur; ya da biz iman ediyoruz vardır. Önce senin dediğinin doğru olduğunu düşünelim. Ölümden sonra ahiret hayatı yoksa, seninle biz aynı durumdayız. Sana da mükafat ve ceza yok bize de mükafat ve ceza yok. Bu arada bizim Yüce için kıldığımız namazların, yaptığımız ibadetlerin, hayır ve iyiliklerin, güzel ahlakın, verdiğimiz zekat ve sadakaların bize bir zararı olmaz. Tam aksine dünyada da huzurlu, mutlu bir yaşam sürmemizi sağlıyor Ama, ya ahiret varsa, bizim dediğimiz doğru çıkarsa, senin hâlin nice olur? diye sordu. Adam, biraz durdu, düşündü ve sonra: " Vallahi, her iki durumda da siz kârdasınız, gerçekten ahiret varsa vay bizim hâlimize! diyerek Hz.Ali (r.a) dizlerine kapanarak. Yolunu öğret, ben de müslüman olacağım," diyerek şehadet getirir ve müslüman olur." Yaratan bize İSLAM gibi bir nimet vermiştir. Son inen ayetlerde Allah "Size olan nimetlerimi tamamladım. Size din olarak İslamı seçtim" Yani İSLAM'ın yap dediklerin yapacaksınız Mutluluğa ulaşacaksınız. yani Yaratan bize demek istiyorki "İslamsız Saadet olmaz" O yüzden Avrupada yüz binlerce insan huzuru bulamadığından İslama koşuyor. O yüzden Rusya'da müslüman nüfus gayri müslim nufusa her geçen gün daha da yaklaşıyor. O yüzden huzuru bulamayan yüzlerce ünlü müslüman oluyor.. Düşünelim.. Bazı şeyleri sorgulamaya çalışalım. Hayat bizim hayatımız. Seçimler bizim seçimimiz.. Herşey gelir geçer insanın elinde amel defteri kalır. Hayatı iyi yaşayalım. Çünkü hayatın provası yok. Hayat geri saymıyor. Mutlak doğruya ulaşmak için çok okumaklı çok araştırmalıyız. Dinimizi araştırmalıyız. Ne olursa olsun araştırmalarımız sonucunda hep birşeyi bulmaya çalışalım.. Tekrar söylüyorum. Mutlak doğruyu. Bundan kaçmayalım. Araştıralım. Sevgilerimle.. | Offline
| |
04-08-2009, 12:08 AM
|
#198 (permalink)
| Üsteğmen
| Cevap: asiyah'nın zihinsel mutasyonu Alıntı: benvarım Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba asiyah günlüğünü tüm merak ve sabrımla hepsini tek tek okudum öncelikle şunu söylemeliyim ki yer yer çok güldürdün beni çok tatlısın super senin yaşadığın bi çok asiliği bende zamanında yaşadım ama şunu belirtmeliyim ki o zamanlar biçok şeyin dışındaydım,farkında değildim (tüm bunlardan) ve bu yüzden çok şanslısın kendimle ilgili yaşadığım şeyleri paylaşmak istedim seninle.. Herşeyden şikayatçi olmak,ailemi suçlamak,Tanrı'yı suçlamak,neden hep beni buluyorlarla başlayan cümleler kurmak.. bunlar bendeki en belirginleriydi.. (yaşadıkça sorguladım,sorguladıkça uzaklaştım,uzaklaştıkça bağlandım,bağlandıkça özgürleştim) hayatımın özeti bu sanırım. ortaokulda sorgulamaya başladım, bizi bu dünyaya getirenin o gücü nereden aldığıyla ilgiliydi.. sonra uzaklaştım ondan,saçma geldi herşey,bizi cezalandırmak için,bi sınava tabi tutmak için neden getirsin ki bu dünyaya dedim.. uzun bi süre uzaklaştım lise bitene kadar.. bigün inandığım bişeyin olduğunu farkettim,bi gücün.. cennet cehennem kavramını çok düşündüm ama bu dünyada cennetide cehennemide yaşadığımı farkettiğmde bağlandım.. bilmeden uyguladığım şeylerin (hak yasası gibi çekim yasası gibi ) dinimizde olduğunu gördükçe özgürleştim bu deneyimim bana olağanüstü güzellikte şeyler kattı saymakla bitiremem buradan.. belki bende bi gün günlük yaparsam paylaşırım ordan uzuuuunnn uzun bugün,şükredebildiğim için şükrediyorum.. beni hiç bi zaman (ona karşı olduğum zamanlarda bile) yalnız bırakmadığı için teşekkür ediyorum. tüm bu duyguları niye yaşadım diye sorguladığımda bize sunulan,öğretilen Tanrı'dan kaynaklandığını farkettim. hep ondan korkulması gerektiği öğretildiği için belkide.. cezalandırıcı diye öğretildiği için belkide.. hatta ve hatta isimde bile.. Tanrı ismini Hristiyanların kullandıkları öğretildiği için belkide.. ben bugün,hepsinden arındım ve bu kuantumla gerçekleşti şükürler olsun Tanrı'ma ki istediğimi verdi bana.. tüm sorularımın cevabını.. Herşeye çok farklı bi gözle bakıyorum artık,sabah gözümü açtığımda şükrediyorum farkında olmadan.. isim konusuna gelince buna hiç takılmıyorum bile,çünkü biliyorum ki onun için ona ne dendiğinin önemi yok. ister Allah,ister Tanrı,ister Evren,istersen güç de ne önemi var ki bunun? sonuçta kendini ona karşı nasıl ve rahat hissediyorsan onu kullan.. yeter ki hisset içinde,yeter ki hatırla,yeter ki yanında ama heran yanında olduğunu bil,yeter ki korkulması gereken değil sevgi dolu olduğunu ve bizimde içimizin sevgiyle dolmasını istediğini bil... asiyahcım,canım,sana nacizane bi önerim olucak lütfen şükret telkinleri dinlemeyi nasıl kendine hedef koyup yapıyorsan,şükretmeyide alışkanlık haline getir bence inan farkında olmadan her şey yol alıyor.. sevgi ve minnetle iyi ki varsınız | Çok teşekkür ederim sevgili benvarım, mesajın için.
sevgi dolu değilim ki ben. tanrıyı bile bilmiyorum. kime şükrediceğimi bilmiyorum. hiçbişey hissetmiyorm. nefretten başka | Offline
| |
04-08-2009, 12:16 AM
|
#199 (permalink)
| Üsteğmen
| Cevap: asiyah'nın zihinsel mutasyonu Alıntı: zivzy Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba asiyah..
Günlüğünü sürekli takip eden biri olarak sana şunları söylemek istiyorum .. Öncelikle senin ALLAH'a inanmayacağını düşünemiyorum. Hiç böyle söyleyeceğini düşünememiştim. İnanmak istemiyorum açıkcası. Çünkü sen ilk yazında sorunları sayarken "şükretmiyorum, dua etmiyorum" diye yazmışsın. Demekki içinde bir Yaratıcıya inanma isteği var ki bunları sorun olarak görebiliyorsun. Dua etmek, şükretmek istiyorsun. Aslında Allah'ın var olduğuyla alakalı pek çok şey de sana mantıklı gelebiliyor. Öyle ya nasıl bir köy muhtarsız olmaz, bir iğne ustasız olmaz, bir harf katipsiz olamaz biliyorsun. nasıl ki nihayet derecede şu kainat hakimsiz olur? Allah'ın varlığını bilebilmek için kainatta sesli ve sessiz ayetler vardır. Sesli ayetler: Kur'an da ki ilahi sözler.. Sessiz ayetler kainatta yaratılan herşey.
Sesli ayete örnek: " İçtiğiniz suya ne dersiniz? Buluttan onu siz mi indirdiniz yoksa indiren biz miyiz? Dileseydik onu tuzlu yapardık. Şükretmeniz gerekmez mi? Söyleyin şimdi bana, tutuşturmakta olduğunuz ateşi, onun ağacını siz mi yaratan biz miyiz? Biz onu bir ibret ve çölden gelip geçenlerin istifadesi için yarattık. Öyleyse Yüce Rabbinin adını tesbih et. (Kur'an Vakıa Suresi 70,74)
Sessiz ayete örnek:"Yeşil ottan kırmızı kan haline getirilen daha sonra hayvanların karnından insanlara gıda olsun diye çıkartılan beyaz süt, bir yoktan var edenin varlığını göstermektedir."
- Tarih boyunca insan hep bazı soruların cevabını araya gelmiş, düşünmüştür. Bu kainat niye yaratıldı? İnsan niye var? Bu dünyada bulunuş amacım ne? Ölüm bir yok oluş mu? Bu dünyadan başka bir dünya var mı? İşte insan bu sorulara hep cevap aramıştır. Eğer insanların bunların cevabını bulamasaydı hayat çok sıkıcı, anlamsız gelirdi. O yüzden Allah insanlar doğruyu bulsunlar diye din göndermiş. Peygamberleri aracılığıyla bunu bildirmiş. Hayatımızı tanzim etmiştir. Eğer biz İslamın motifleriyle düşünmezsek ne olacak? Haşa Yaratan yok. ölümden sonra hayat yok. hesap yok. ÖYleyse Yaratanın olmadığı yerde sorumluluktan kurtuluşta var. Dostoyevskinin ifadesiyle; Tanrı yoksa insan da yoktur. İnsan yoksa sorumluluk yoktur. Sorumluluk yoksa suçta yoktur. Öyleyse Tanrı yoksa suçta yoktur. Tanrı yoksa herşey mübahtır"
Çok yakını ölen bir insana hiçbir psikolog terapist, yatıştırıcı bir şey söyleyemez acısını dindiremez. Ancak o insan Yaratana tevekkül etmekle, ölümün Yaratan'dan geldiğini bilmekle ve onunla tekrar ahirette görüşeceğini bilmekle yatışabilir, bu olaya sabredebilir. Öldükten sonra hayat yoksa, sevdiğim kişi toprak olacaksa, benim ona sevmem gelip geçicidir, anlamsızdır. Ama ya ahiret varsa, sonsuz bir hayatta hep onunla beraberim. İslam Halifelerinden Hz. Ali ile ilgili bir olay anlatılır, ibret doludur;
-Hz. Ali'ye (r.a), birisi geldi. Adam, ölümü, tekrar dirilmeyi, ahirette hesabı, cenneti ve cehennemi inkar ediyordu. Hz. Ali'ye: - Ya Ali, siz müslümanlar ölüme ve ölüm ötesine inanıyorsunuz; biz ise inanmıyoruz. Siz cehennemden kurtulmak, cennete girmek için bir sürü ibadet ediyor, mal harcıyor, zahmete giriyorsunuz. Bu zahmet değer mi? Hem ölümden sonra tekrar dirilmenin olacağı ne malum?" diye sordu. Hz. Ali (r.a) adamı sükunetle dinledi, sonra ona şu cevabı verdi: "Evet, ölümden sonra dirilmek, hesaba çekilmek, cennete veya cehenneme girmek, ya senin dediğin gibi yoktur; ya da biz iman ediyoruz vardır. Önce senin dediğinin doğru olduğunu düşünelim. Ölümden sonra ahiret hayatı yoksa, seninle biz aynı durumdayız. Sana da mükafat ve ceza yok bize de mükafat ve ceza yok. Bu arada bizim Yüce için kıldığımız namazların, yaptığımız ibadetlerin, hayır ve iyiliklerin, güzel ahlakın, verdiğimiz zekat ve sadakaların bize bir zararı olmaz. Tam aksine dünyada da huzurlu, mutlu bir yaşam sürmemizi sağlıyor Ama, ya ahiret varsa, bizim dediğimiz doğru çıkarsa, senin hâlin nice olur? diye sordu. Adam, biraz durdu, düşündü ve sonra: " Vallahi, her iki durumda da siz kârdasınız, gerçekten ahiret varsa vay bizim hâlimize! diyerek Hz.Ali (r.a) dizlerine kapanarak. Yolunu öğret, ben de müslüman olacağım," diyerek şehadet getirir ve müslüman olur." Yaratan bize İSLAM gibi bir nimet vermiştir. Son inen ayetlerde Allah "Size olan nimetlerimi tamamladım. Size din olarak İslamı seçtim" Yani İSLAM'ın yap dediklerin yapacaksınız Mutluluğa ulaşacaksınız. yani Yaratan bize demek istiyorki "İslamsız Saadet olmaz" O yüzden Avrupada yüz binlerce insan huzuru bulamadığından İslama koşuyor. O yüzden Rusya'da müslüman nüfus gayri müslim nufusa her geçen gün daha da yaklaşıyor. O yüzden huzuru bulamayan yüzlerce ünlü müslüman oluyor.. Düşünelim.. Bazı şeyleri sorgulamaya çalışalım. Hayat bizim hayatımız. Seçimler bizim seçimimiz.. Herşey gelir geçer insanın elinde amel defteri kalır. Hayatı iyi yaşayalım. Çünkü hayatın provası yok. Hayat geri saymıyor. Mutlak doğruya ulaşmak için çok okumaklı çok araştırmalıyız. Dinimizi araştırmalıyız. Ne olursa olsun araştırmalarımız sonucunda hep birşeyi bulmaya çalışalım.. Tekrar söylüyorum. Mutlak doğruyu. Bundan kaçmayalım. Araştıralım. Sevgilerimle.. | evet içimde yaratıcıya inanma isteği var. ama bi türlü inanamıyorum. Beni kabul etmiyor kimse. Ya da ben hiçbirini kabul edemiyorum. Çok karışık bir durum bu. dua etmek istiorum evet. hem de çok. bağlanmak istiyorum. nefret duymak istemiyorum tanrıya karşı. hiçbi hikaye beni etkilemiyor. kalbim kararmış | Offline
| |
04-08-2009, 12:30 AM
|
#200 (permalink)
| Üsteğmen
| Cevap: asiyah'nın zihinsel mutasyonu Hiçbişeyi hak etmiyorum ben. | Offline
| | | |