Bugün sabah programlarından birinde R.Şanal vardı. Kitaplarını okudum ve anlattıklarını hayatımda uygulamaya çalışıyorum. Bugün izleyenlere küçük bir ödev verdi. Bende sizlerle paylaşmak istedim.
1) Aynaya bakarak kendinizi ne kadar sevdiğinizi söyleyin dedi. Ama gözbebeklerinizin taa içine bakarak. Gözbebeğinin ortasındaki siyah kısma odaklanarak. Ruhunuzla konuşun, ona söyleyin dedi.
2) Bugün kendinize bir ödül verin. Daha önce vermediğiniz bir ödül olsun dedi.
3) İçinize attığınız söyleyemediğiniz hislerinizi ve duygularınızı karşınızdaki insana anlatın. İnsanların ne söyleyeceğini düşünmeden, sadece içinizden geçenleri anlatın dedi.
4) Bir cismi hayal edin ve hayatınıza katın. (Çekim yasası) Küçük bir cisim düşünün dedi.Onu hayallarinizde sahip olduğunuzu ve kullandığınızı hayal edin dedi. Bir süre verin mesela 1 hafta. Daha sonra o bir şekilde sizin hayatınıza dahil olacaktır dedi.
Çok basit gibi gözüken 4 madde. Siz kendinizi ne kadar sever ve değer verirseniz çevrenizde size aynı ölçüde karşılık verir dedi R.Şanal........
Bir izleyici soru sordu telefonla eşim çok dağanık ve pis onun temiz derli toplu olması için ne yapmalıyım dedi. Verdiği cevap çok ilginç geldi bana. Siz kendinizi temiz ve derli toplu birine layık görmüyorsunuz. Siz kendinize değer verin ve böyle bir eşi hak ettiğinizi düşünün dedi. Bakın göreceksiniz eşiniz bir süre sonra sizin istediğiniz gibi biri olacak.
Başka bir izleyici zaman çok değişti dedi. İnsanlar eskisi gibi değil ve herkes riyakar dedi. Verdiği cevap " yanılıyorsunuz siz böyle görmek istiyorsunuz ve böyle insanları çekiyorsunuz. İnsanlar hep aynı aslında dedi"
Kızlar uyandı daha sonra devap ederim günlüğüm