12-12-2009, 11:01 PM
|
#7 (permalink)
|
Teğmen
Tesekkür: 9
9 Mesajinıza toplam 52 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: değişim başlıyorr Tekrar merhaba arkadaslar. vizelerimin internete girmeye bile izin vermedigi 2 hafta sonunda tekrar burda bulunmaktan mutluyum :)
Bugun bir anı degil de telkinlerin bana kazandırdıgı bir ozelligimin -iyi gozlem yapmanın- sonucu farkına vardıgım bir hayat kuralından bahsetmek istiyorum; adaptasyondan..
Simdi biraz adaptasyondan bahsedelim, nedir adaptasyon? adaptasyon insanın yeni bir seye (hersey olabilir, ülke, ev, kisi, telefon, hatta kulaklık) alısması suresince gecen zamandır. tabi bi surec adapte olacagı seye gore degisir. mesela yeni bi kulaklık aldınız. bu eskisinden daha yukses ses veriyor. bir sure yuksek sesin farkında olursunuz ama daha sonra size normal gelmeye baslar. iste normal gelmeye basladıgı zaman adaptasyon surecini tamamlamıs ve adapte olmus olursunuz. bu hayatınıza giren her yeni seyde boyledir. fobilerin de bu yuzden ustune gitmek gerekir - korkugunuz seye adapte olmak icin.. veya evlilikten once bu yuzden bir sure gerekir, adapte olup uyum saglayabildiginizi gormek icin..
Haklı olarak diceksiniz ki yahu anlatıon tamam farkettik biseyleri ama ne oldu simdi yani bunu ogrenince?? hemen anlatiim :)
Adaptasyon suresince takdir edersiniz ki bazı degisiklikler olur.. ne gibi degisilikler, mesela kor olan bi insanın (Allah kimsenin basına vermesin) bu surecte kulaklarının hassaslıgı gelisir, herseyi daha iyi duyar.. konusamayan bi insanın beden dili gelisir. iste bu tarz degisimlere rastlanır. kendimden de ornek vermem gerekirse benim sol kolum kırılmıstı zamanında, alcıdayken sag kolum daha fazla gelisti kas yapısı baya guclendi.
iste zaman bunun icin herseyin ilacıdır, adapte olmak icin.. Allah korusun bi yakınınız olse o kisinin yakınlıgına baglı olarak belli bi zaman adaptasyon sureci gecirirsiniz ve onsuzluga adapte oldugunuzda yasamınızın eskisinden cok da farklı olmadıgını gorursunuz..
Peki ben bunları neden anlattım..?
Allah insanların esitligi icin, en buyuk acıların hafiflemesi icin , en sıkıcı islerin normal gelmesi icin ve daha aklıma gelmeyen bunca sey icin bizlere boyle bir nimet sunmustur ve bence bunun icin sukretmemiz gerekir..
(nacizane fikrimdir)
sıkılmayıp da okuyan herkese sevgi ve saygılarımı sunarım =) |
| |