19-02-2010, 10:46 AM
|
#123 (permalink)
|
Yüzbaşı
Tesekkür: 1,337
963 Mesajinıza toplam 4,848 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. merhaba
bugün benim için çok güzel bir gün..inşallah herkes için de aynı şekildedir..
Bugün gerçekten hayata daha umutlu gözlerle bakıyorum..herzamanki baktığıma göre
artık koşu bandı sayesinde kilolarımı verebileceğim ve verdikten sonra da formumu koruyabileceğim...
malum, sadece diyet yaparak kilo verilmiyor..diyetle beraber hergün düzenli spor da şart oluyor...fakat sporun yapılıp yapılamayacağını bugüne kadar hava şartları ve dışarı çıkıp çıkmamayı istemem belirliyordu..artık böyle bir derdim kalmadı çok şükür..dışarıda kar bile yağsa ben sporumdan geri kalmayacağım ve dolayısıyla kiloma olumsuz etkisi olmayacak
kilo vermek için dışarı çıkmak zorunda kalıyor olmak da aslında beni dışarı çıkmaktan soğutan büyük bir nedenmiş onu da yeni anladım....çünkü hızlı tempo yapmak zorunda olduğum için hem nefes nefese kalıyor hem de çevredeki güzelliklerin, ağaçların çiçeklerin güzelliklerinin farkına varamıyordum...tek amacım gerekli olan süreyi doldurup kalori harcayıp biran evvel eve dönmekti...ve tabiki tahmin ettiğiniz üzere eve de mutsuz bir şekilde dönüyordum...hiçbir zevk almamış olarak ve artı yorulmuş olarak... demekki eylem ne olursa olsun eylemin amacı farklı olduğunda alınan zevk de sonucu da farklı oluyor....
artık bundan sonra dışarı çıkmamın tek amacı zevk almak için çıkmak olucak...böyle olduğunda eve mutlu şekilde döneceğimden ötürü dışarıyla ilgili düşüncelerim, izlenimlerim ve yargılarım da değişecek...küçük bir değişiklik gibi görünüyor ama bence büyük bir değişiklik....hatta gerçekten sitenin ismi gibi "hayatım değişti" diyebilirim...
koşu bandının alınması küçük fakat köklü bir değişimdi...
domino taşı gibi arkası gelicek buna bağlı olarak kilolarım gidecek, kilolar gidince daha güzel kıyafetler giyebileceğim ve kendime güvenim artıcak, ayrıca dışarıya çıkma konusundaki yargılarım da değişeceği için dışarı fobisi kalamyacak bende...ve gezmeyi daha çok seveceğim...hem de formda olarak ve güzel giyinen biri olarak
şimdi birazdan gardrobumu düzenlemeye gideceğim sevgili günlük...dışarıda yürümek için her hava şartına göre ayrı kıyafet türü ayırmıştım dolabın bi köşesine..şimdi onları o şekilde gruplandırmaya gerek kalmadı..kendime yeni gardrop düzeni kuracağım bu değişikliğe uygun şekilde...
aklıma gelen diğer bir çözüm fikri de ders çalışmayı kendime sevdirmekti...önceki kaydettiğim sesli olumlamalarım bende başta sinirlilik ve direnç yaratmıştı ancak şimdi faydalarını görmeye başladım...belki onların sayesinde bu koşu bandı alındı bilemiyorum neyse olumlamaları sesli dinlemenin faydasından ders alanında da yararlanmayı düşünüyordum ve şöyle uydurma olumlalar yarattım sizlerle de paylaşayım...bu metinleri kaydedip dinleyeceğim.. yeni bilgiler öğrenmeye ve aklımda tutmaya istekliyim..
ders çalışmaktan çok keyif alıyorum..
gün geçtikte ders çalışmaktan aldığım zevk daha da artıyor..
okudukça, okuduğum derslere karşı ilgim ve dikkatim artıyor.
ders çalışırken, sanki oyun oynuyormuşcasına eğleniyorum.
neşeyle, çoşkuyla, ilgiyle ve merakla derslerimi çalışıyorum. tıpkı yeni şeyler öğrenmekten hoşlanan ve bunu oyun haline getiren çocuklar gibi..
okuduklarım kolayca aklıma giriyor ve hatırlamak istediğimde kolayca ve doğru olarak hatırlıyorum..
işe yarayacağını düşünüyorum |
| |