26-02-2010, 03:54 PM
|
#145 (permalink)
|
Yüzbaşı
Tesekkür: 1,337
963 Mesajinıza toplam 4,848 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. Merhaba güzel günlüğüm
bugün biraz rahatsızım (yani hastayım)...kararsız havalar beni de etkiledi malum...fakat bu durum beni ilerlediğim yoldan alıkoyamadı...yani hergünkü kadar yapamasam da yine de yapabildiğim kadar sporumu yaptım....her zamanki gibi 45 dakika değil de 20 dakika spor yaptım bu sefer...
eskiden böyle beklenmedik durumlar ve küçük engeller karşıma çıktığımda o anda sürdürdüğüm şeyleri bir anda bozardım ve devamını getirmezdim...yani eskiden eski düşünce tarzıma göre sürekli sürdürülmesi gereken birşey için sürekli en mükemmel şartların olması gerekiyordu..en ufak bir pürüzde gittiğim yoldan geri dönüyordum...bir süre sonra da oturup kendime kızıyordum en ufak engelde döndüğüm pes ettiğim için ve iradesizliğim için....
bugün yine benim için ufak bir sınama günüydü anlayacağın...yani hastalandım diye diyeti de sporu da bi kenara bırakamazdım..bu sefer o tuzağa düşmedim...
önüme çıkacak her kusurda kararlarımdan döneceksem ohhhoooo...bu sefer düşündüm taşındım ve bu kalıbı kırdım...ve kendimi "ya hep ya hiç" tuzağından kurtuldum ve ortayolu buldum kendimle gurur duyuyorum canım günlük
aklıma ders çalışabilmeyle ilgili en son gelen fikir de şu oldu ; bu sitede açılan bir konudan bir program indirmiştim.. natura sound therapy idi adı...ve benim bir masaüstü bide laptop olmak üzere 2 bilgisayarım var...ben de laptop olanı ders çalışmaı planladığım başka bir odadaki masanın üstüne görütüp koydum o bilgisayarı ders çalışma bilgisayarı yapacağım...yani eğlence ile dersi karıştırmayacağım...
ve ona bu bahsettiğim natura sound therapy denen programı yükleyip...ders esnasında bilgisayarı açıp o programdaki sesleri fon müziği olarak dinleyeceğim....beyin dalgasını öğrenme konunuma sokan dalgada çeşitli doğa sesleri çalıyor bu program....müzikle ders çalışamıyorum dün denedim...ama tamamen sessizlikde de olmuyor...ama hiç değişmeyen tek sesli doğa sesinin iyi geleceğini düşünüyorum hem de beni istenen dalgaya sokacak şekilde ayarlarsam |
| |