27-02-2010, 12:26 PM
|
#22 (permalink)
|
Yüzbaşı
Tesekkür: 1,337
963 Mesajinıza toplam 4,848 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Seyirci koltuğundan kalkıp sahneye çıkıyorum... Alıntı: iloscuk Nickli Üyeden Alıntı
Bugün önümde uzun ve güzel bir gün var.Umarım güzel geçer.
Hız konusuna dikkat etmem gerek.Ne yaparsam yapayım hızlı ve doğru şekilde halletmek istiyorum.Bu enerjime enerji katıyor...Yapacağım işe başlamadan önce onun için bir zaman belirlemek ve o süre içinde bitirmeye çalışmak gibi denemeler yapıyorum.Yalnız ufak sakarlıklarım oluyor.Buna dikkat etmem gerek.
Bu sabah saati 6 ya kurdum ama çalar saati kapatıp uyumuşum.7,5 da tekrar çaldı.Bu sefer de 'Battı balık yan gider' deyip uyudum, 9 buçukta kalktım sonra.Bu cümleden kurtulmam gerek.Ne demek ya 'Battı balık yan gider'.Ben artık yepyeni br hayat yaşıyorum.Kısacası kızdım kendime bunu söylediğim için..Ama olan oldu şimdi önümdeki saatler önemli.Bundan sonrada bu tip durumlarda zararın neresinden dönersem kardır mantığı ile hareket etmeliyim.
Evet güzel bir gün bu yazıdan sonra iyice güzelleşti gözümde.Hareket vakti.. |
canım kendine bir disiplin yaratmaya çalışman güzel birşey...bunu takdir ediyorum..ancak bu konuda kendine karşı fazla katı davrandığını ve aşırı sıktığını görüyorum...sen de benim eski durumum gibi "ya olacaksa tam ve mükemmel olsun yada hiç olmasın" tuzağına düşmüşsün...
kendine bu kadar katı davranmaya devam edersen yine aynı şeyler tekrarlanacaktır...erken kalkmayı istemen güzel birşey ancak illa ki 6 da kalkmak zorunda değilsin....sonuçta kendi kurallarını koyan kişi yine sensin..kimse seni 6 da kalkacaksın diye zorlamıyor...sen kendi kendini sıkıyorsun canım...
6 da kalkmak imkansız birşey değil tabiki ama senin bünyenin bir süredir alışkın olduğu farklı bir durum var...bünyeni alıştıra alıştıra saati gittikçe kademeli olarak daha erkene çekerek yine 6 da kalkmaı başarırsın...ama kendine zaman tanıman lazım....mesela ilk birkaç gün kendini 8 de kalkmaya alıştır...buna alıştığını hissettiğin zaman bunu 7.30 yap...sonra daha erken daha erken derken istediğin saatte zorlanmadan kalktığını göreceksin....tahminen en fazla 2 haftada çözülecektir bu sorun...mesela ben de eskiden 11 de kalkardım...önce 9 da kalkmaya kendimi alıştırdım...sonra 8.30 yaptım...şimdi ise 7.30 da kalkıyorum...hatta saat gelmeden alarm çalmadan önce de uyandığım oluyor |
| |