Alıntı:
yelda_k Nickli Üyeden Alıntı
beni çok basit şeyler sinirlendiriyor.
haksızlığa gelemiyorum ben .haksızlığa uğradığımda sesim çıkıyor.ev içindede basit şeylere sinirleniyorum.ev işini yetiştiremedeğimde falan mesela .ufak tefek şeylere |
Sevgili yelda_k' cım böyle ufak tefek şeylere sinirlendiğinde kendini dışardan gözlemlemeye ve sorular sormaya ne dersin.
Kendinle kavga etmene sinirlenmene genellikle egomuz sebep olduğu için. Önce kendinden egonu uzaklaştır. Egonla konuş. Ben arada bir, bu yöntemi denerim faydası oluyor ve farkındalığın daha da artıyor sanki.
Mesela bir şeyi yetiştiremediğinde önce mükemmelliyetçi egona seslen.
- Egon ile ilgili ; tamam sevgilim egom, sen şöyle köşe de, biraz uzak dur. Seninle birazdan ilgileneceğim hatta haklıysan, seninle birlikte gene kızarım. Ama önce kendime sormam gereken bi kaç sorum var. Diyerek egondan sıyrıl bi.
- Kendin ile ilgili; Ben neye kızıyorum şimdi? Sebepleri ne, sonuçları nedir ? çok mu önemli , olamaması benim elimde miy di, bu durum bende daha önemli mi vs...... gibi gibi bir çok soru yönelt kendine.
Hem kendinde yarattığın stresin, sinirin farkına varırsın, hemde araya zaman girdiği için zaten sakinleşmiş olursun.
Hem de farkındalığın artmış olur ve kendine dersler çıkarırsın.
Sonra egona dönüp
- Bak gördünmü aslında sinirlenecek bir durum yokmuş. Gene de teşekkürler diyerek bitirebilirsin.
Umarım işe yarar tatlım..