15-03-2008, 11:45 PM
|
#23 (permalink)
|
Administrators ♥Ozlem Şahin ♥
Tesekkür: 13,842
2,276 Mesajinıza toplam 13,392 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: bende geldim hadi bakalım Alıntı: özlem Nickli Üyeden Alıntı
pembe kuvars bileklik şeklinde bileğimde,kaplan gözü ,ametist,turkuaz boynumda,ay taşı ve akik ceplerimde doğru mu sence taşıma şekli dusun ben birde bu taşlara çok alıştım sabah almadan çıksam huzursuz oluyorum |
canım kaç gün oldu toparlayıp kafamdakileri yazamadım.. ama bak aklımdasın..
tatlım benim sedat amcadan almışın..
taş alabilecein en tatlı insanla tanışmışsın.. ne mutlu sana..
hayrını bereketin göresin.. bende geçtiğimiz cumartesi günü ondaydım..
taşların kullanım alanı oldukça geniştir ve bu konuda çok farklı bilgi aktarımları vardır ..
bu konu ile ilglendikçe bir çok değişik bilgiler öğrencek ve bunların arasından kendin için
en uygun olanını alarak yoluna devam edeceksin..
benim kendi kişisel bilgilerimden sana önerilerde bulunayım canım..
doğal taşların renkleri ile şakraları renkleri birbirleri ile ilişkilendirilmişir..
bir doğal taş oluşumu esnasında belli bir frekansta ki elektromanyetik alandan
etkilenir ve bu alanın etkisi ile şekillenir..
bu etki taşa görünmeyen etkilerin yanısıra gözle görünen bir renk etkiside kazandırır..
bu renge bakarak taşın belli bir frekanstaki titreşime ait olduğunu söyleyebiliriz..
bu alan şakraların renkleri ile ilişklendirildiğinde ortaya tutarlı sonuçlar çıkmaktadır..
deneyimler ile sabitlenmiş olan bu bilgiler ışığında hareket etmek bana her zaman
daha mantıklı gelmiştir.. bunlar arasında istisnai durumlarda vardır elbette ..
rengi şakranınki ile uyumlu olmadığı halde o şakrayı aktifleştiren..
doğal taşların ve kristallerin şifa verici özellikleri milyonlarca yılda depoladıkları
elektromanyetik enerjiden kaynaklanmaktadır..
bu enerji dğru olarak kullanıldığında bir çok farklı alandaki çalışmalrda bize yardımcı olur..
bir doğal taş ile şifa çalışlmalarının yanı sıra;
negatif enerjiden korunma..
yaşamımıza istediğimiz enerjileri çekme..
meditasyon..
durugörü..
telepati..
imgeleme..
enerji çalışmaları..
ev dekorasyonu (feng shui ) v.b ... kullanılabilir..
şimdi sende bulunan taşlarla ilgilenelim canım..
pembe kuvars: kalp şakrasının taşlarından biridir.. uyumlu olduğu taşlar jade veya yeşil aventurindir..
negatif enerjilerden koruyıcu ve sevgi duygularını arttırıcı bir taştır.. kullanan insanların çevrelerine sevgi dolu
bir ortamın olmasına yardım eder.. korkuyu ve öfkeyi azaltır.. sukunet verir.. kan dolaşımına iyi gelen etkisi vardır..
kaplan gözü : solar pleksus şakrasına aittir.. sindirim sistemine çok iyi gelen bir taştır.
aynı zamanda sinirsel olarak oluşmuş ağrıları azaltır ve sinirleri yatıştırır.
dalak, pankreas ve kolon için faydalıdır. kişinin bağımlılık duygularını azaltır.
bir haftadan fazla üzerinizde bulundurmak doğru değildir.
ametist: endokrin ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, kanı temizler ve enerji verir...
bilinç seviyelerini aktive eder, yatıştırıcı etkisi vardır... meditasyonda etkili olarak kullanılan bir taştır
ve tepe chakra ile ilgilidir..
turkuaz:barışın ve ahengin taşıdır.. taşıyan kişilerin şifa yeteneklerini arttırır.. bağışıklık sistemine iyi gelir..
iletişimi kolaylaştırıcı etkisi vardır.. etkili konuşma ve şarkı söylemeye yardımcı olur..
ay taşı:rüya taşı olarakta bilinir.. üçüncü göz ve ilgili çalışmalrda kullanılır...
kişinin duygusal gerilimden kurtulmasına ve duygularini kabullenmesine yardımcı olur..
akik:uyum verici etkisi vardır.. kan dolaşımına iyi gelir.. bereket amacıylada kullanılır...
kötü rüyalara ve nazara iyi geldiğide bilinir..
gerçeklerin farkına varılmasına yardım eder..
bu özellikelri ilk etapta aklıma gelenler .. çok daha ayrıntılı bilgiler eklemek mümkün..
gördüğün gibi hepsinin farklı titreşimleri farklı özellikleri farklı etki ettği noktalar var..
onun için öncelikle hangi amaç için kullandığımızı belirlemek gerek..
taşları ilk aldığımız anda temizleyerek bir amaç için programalamak ve o doğrultuda kullanmak
enerjilerinden gerekli verimi almamız konusunda düzgün adım atmamızı sağlar..
sevgiler..
__________________ ben mevlana değilim, insan ol öyle gel.. |
| |