22-09-2008, 10:18 AM
|
#110 (permalink)
|
Üsteğmen
Tesekkür: 0
34 Mesajinıza toplam 103 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: Benim ve Babam'ın Hikayesi merhabalar herkese teşekür ederim güzel yazıları ve iyi dilekleri için bu sabah mailimde gördüm arkadaşlarımızdan biri bir soru sormuştu depresyonla ilgili ve bunun babama nasıl iyi geldiğiyle ilgili ayrıntılar sayfalarda gizli ama burda kısa bir özet geçmek istedim .
öncelikle babamın depresyonda olduğuna ben değil dr'u karar verdi çünkü uzunca bir süre psıkolojık terapide aldı malum çok aktif ve yoğun çalışan birinin yatağa çakılması ve bunun sebebininde beyin kanaması olması depresyonu da beraberinde getirir hatta belkide insanı delirtir düşünün konuşamıyorsunuz ,sağ tarafınızda his var ama oynatamıyorsunuz tamamen tüm ihtiyaçlarınız için başkalarına bağımlısınız işte bu haldeyken babam tüm iletişimini bizle kesmişken,yemek yemeyi,ilaçlarını içmeyi redediyorken tüm psikolojik telkinlere ve illaçla tedaviye olumlu yanıt vermezken bu site ile karşılaştım ümitsiz bitkin ve yılmış bir haldeydim babacımı asla eskisi gibi göremeyeceğimin hayalkırıklığıyla burda yazılanları okumaya başladım ne kaybedecektim işte yeni bir ümit kapısı dedim kimbilir ? haklıda çıktım
veeeeeeeeeee maceramız babamla böyle başladı nasılmı işe yaradı ???
1- babam bu mp3leri dinlerken ne olduğunu asla bilmedi (halada bilmiyor )
2-hergün düzenli ve uzunca bir süre dinledi yaklaşık 11-12 saat (o dönem yataktaydı ve sürekli uyumak istiyordu yaklaşık 3-4 ay hep yattı)
3-fizyo terapisti geldiğinde dahi egzersizlerini bu mp3lerle yaptı
4- klasik müzik tercih ettim çünkü çok sever depresyon,ego ve suçluluk mp3 lerini dinledi zamanla sadece depresyona döndük şu an en çok depresyon ve ego yu dinliyor
şimdi mi nasıl babam ; tüm yetileri geri geldi artık kendıne güveniyor konuşması düzeldi ,bastonuyla minik adımları atıyor kendi yemek yiyebiliyor ve özel ihtiyaçlarını görüyor ,işine geri dönüyor azar azar ,sağ eli hala zayıf projeleri çizemiyor belki ama yönlendirebiliyor beni bile hatırlamazken boş boş bakarken canım babam şimdi her sabah beni arıyor tıpkı eskisi gibi konuşup gülüyoruz ve tanrıya bu mücize için her an şükrediyorum
bu mücizenin sırrında annemin rolu büyük ben ona başmelek diyorum tüm yükü sırtladı bir bebek gibi baktı babacığıma ve tabi canım abim ;beni en etkiliyen olaysa bir gece uyandığımda onu salonda buldum babamla gençken tatilde bir birlerine sarılmış halde olan ve kahkaha attıkları fotoğrafa bakarken hıçkıra hıçkıra ağladığını gördüm hepimiz çok üzgündük ama o bir başka acı çekiyordu onu yanlız bırakıp odama dödüm 8 ay yanında kaldım babamın evimi eşimi bırakmak zorunda kaldım tüm düzenimi değiştirdim zor oldu ama bitti geçti hızla eski durumuna dönüyor "maşallah da diyelim "
işte böyle benim ve babamın hikayesinin özeti ve mp3 lerin sağladığı destek aaaaaaaa bu arada sevgili hayalayaz,shamanıc,pisimbat....diğer tüm destek olan arkadaşlarımada sonsuz teşekürler mücizenin içinde hepsinin payı var asla unutmayacağım hepinizi çok seviyorum iyiki varsınız iyiki sizleri tanıdım
__________________ |
| |