Telkinleri dinlemeye başladığımda ilk yorumlarımdan sonra **shamanic** bana diğer bir başlıkta bu linki incelememi söylemişti.
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...enleri-b148.0/
Arada burdaki yazıları okurken aklıma bir şey geldi. Dedim ya ben etkileri net göremiyorum. Ama aldığım teknik eğitim bana bu telkinlerin bilimsel açıdan da mantıklı olduğu fikrini veriyor. Duymasam da belli frekanstaki seslerin beyne ulaşabildiğini biliyorum. Bu yüzden de etkili olacağına inanıyorum. Ve işte bu nedenden dolayı da denemekte ısrarlıyım. Telkinleri duymamak benim bilinçli bir şekilde bu olumlamalara antitez üretmemi önlüyor. Buyüzden bu bir artı. Peki neden bunca şeyin bilincinde olmama rağmen halen bir etkisini göremiyorum.
Bunun 3 sebebi olabilir.
1- Son 4 yıl içinde rutin bir hayatım vardı, geçen yıl iş değiştirdim. Üstüne 5 ay kadar önce çok ağır bir travma atlattım. İlaçsız bu dönemi geçirmeye çalışıyorum.
2- Bu 4 yıldan önce ise 6 yıl kadar süregelen bir depresyon süreci için ilaç tedavisi görmüştüm. 6 ay düzenli ilaç kullanımı ve herşeyden elimi ayağımı çekip tamamen iyileşmek üzere harcanmış koca bir yılım var.
3- 9 yaşımı hiç hatırlamıyorum. Çok daha öncesine dair çok net anılarım var. Çok kesin detaylar. Ama evle ilgili sorunlar yaşanmış o yıl, ben de sanırım unutmayı seçmişim. Ve koca 1 yılı kafamdan silmişim.
Şimdi bu 3 nedeni düşününce kesinlikle daha sabırlı olmam gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ilk baştan beri çok inanarak dinliyorum. Ne adam gibi baş ağrım oldu ne de kabuslar. Gerçi yıllar sonra tekrar rüyalarımı uyanınca hatırlamaya başladım ama bunun asıl nedeninin telkinleri dinlerken ses yüzünden REM uykusundan uyanmam olduğunu düşündüm. Sonuçta rüya görüyoruz hepimiz, herzaman. Ama gördüğümüz rüyaları uyanınca hatırlamıyoruz. Sabah kabuslarım dün daha yeni başladı. Bu telkinlerin etkisi mi onu da bilmiyorum.
Şimdi bu saydığım 3 madde gerçekten benim telkinlere direnç göstermeme neden olabilir mi? Yoksa kendimi şartlandırmış olabilir miyim? Aslında şartlandırdığımı düşünmüyorum çünkü gerçekten inanarak başladım.
Atakan Bey bildiğim kadarıyla kişiye özel olarak da telkinler hazırlıyorsunuz ve kişilerle tecrübelerinizde böyle bir örnekle karşılaştınız mı merak ediyorum. İlaç tedavisi görenlerde ya da hafıza sorunları yaşayanlarda böyle bir direnç görülebilir diye? Çok istatiksel bir bilgi olmasa da en azından bunun rastlanılır bir durum olup olmadığını merak ediyorum.