27-01-2014, 02:55 PM
|
#202 (permalink)
|
Administrator
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Benim Kişisel Gelişim Yolculuğum Hırs, hırs, hırs... Beni olumsuz etkilediğin durumları keşfediyorum yavaş yavaş. Mükemmeliyetçilik duygumu en çok besleyen şey de sensin hırs. Ama farkındayım artık sadece benim yararıma çalışman için seni hayatımda kabul ediyorum. Öğretmenliğin için teşekkür ediyorum. Beni olumsuz etkileyen hırsları serbest bırakıyorum. Kendimi hırslarım için affediyorum. Hırsımı azme dönüştürüyorum. Azimle başarıyorum. Azim ve sebat başarı yolundaki en önemli iki silah ve bunlar bende olduğu için şükürler olsun. Azmimi arttırmaya niyet ediyorum. Hırsın kölesi olmayı reddediyorum. Azimle kendi işime bakıp onu en iyi hale getirmeye niyet ediyorum.
Bu arada şükürler olsun ki hayırlısı ile tatile kavuştum. Gerçekten yorucu bir dönemdi. Tüm deneyimleri sevgi ile kabul ediyorum. Yine çok şey öğrendim. Öğrettim de. Şimdi dinlenme sevdiklerime ve kendime vakit ayırma zamanı tabi. Bir de araya yine bir hayal sıkıştırdım. Belki ikinci bilimsel makalemin ilk adımlarını atıyor olacağım bu tatilde. Yarın başlıyorum. Uluslararası bir kongreye de katılmaya niyet ettim. Hele de çalışma konumla ilgili kongre ayağıma İstanbul'a geliyorken. Fırsatları değerlendiriyorum. Bana destek olanların varlığı için şükürler olsun. Bu kongreye katılmak için gereken maddi gücüm için de şükürler olsun. Bolluğum ve bereketim her daim artıyor ben bana gelen maddi ve manevi güzelliklere açıyorum kendimi. Verdiğimin misli bana geri dönüyor. Kazanıyorum, çalışıyorum. Bolluk bilincindeyim.
Bu arada yıka beynini kitabına başladım. Farklı bir kitap diye başlıyor ama okuduklarım hep bildiğim şeylerdi. Bir kaç yeni şey öğrendim henüz 99 sayfa okudum. Evet farkı şu gayet bilimsel bir başlangıç yapıyor. NLP ile ilgili ufak tefek yanılgıları netleştiriyor. Sabırla okuyacağım elbette. Çeviri olmayan böyle kitaplara ihtiyacımız var diye düşünüyorum. Buradaki bir çok kavramı gerek eğitim bilimleri derslerinde gerekse okuduğum kişisel gelişim kitaplarında ve makalelerinde duymuştum.
İki-üç gündür TV bağımlılığımın haddinden fazla arttığını düşündüğüm için ilişkimi bıçak gibi kestim. Sigarayı bırakanlar gibi kumandaya elim gittikçe elim ayağım titriyor. Şunu fark ettim ki. TV izlerseniz iç sesininizi TV kontrol altına alıyor. TV izlemezseniz. İç sesinizi daha kolay yönetebiliyorsunuz. Daha büyük farkındalıkla düşünebiliyorsunuz. Yalnız TV nin verdiği boşluğu uyku alıyor ya da bu ara uykuya ihtiyacım olduğu an dalıyorum. |
| |