25-11-2012, 11:18 PM
|
#9 (permalink)
|
Tesekkür: 4
4 Mesajinıza toplam 6 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Benim çok çok Değişim günlüğüm… Bugün günlüğümün üçüncü günü, Önce iki hafta boyunca neler yapacağımı belirledim
Sonrada hangi konularda değişim istediğimi maddeledim bayağı bir kabarık oldu benimki ama olsun hepsi birbirinden zor olsada ben bu olmak istiyorum… işte maddelerim 1- Ders çalışma; gün içerisinde hedeflediğim çalışmayı yapabilmek 2- Boş şeylerle uğraşmamak ,Televizyonda vakit geçirmemek, internette lüzumsuz faydasız bilgilere dalmamak 3- Kaliteli ibadet etme; ibadetleri artırmak ihlaslı ve devamlı olarak 4- Ahlaki değişim; İnsanlara olan davranışlarımı yani kötü davranışlarımı değiştirmek 5- Kanuşma düzeni; yani gereksiz konular konuşmama kimsenin arkasından
Konuşmama, asla yalan söylememek, insanların özelini konuşmamak vs. 6- İçsel duygularımı düzeltme; yani insanları abartmamak, kimsenin beğenisi için çalışmamak
Kimseye endeksli yaşamamak, aşırı bağlanmamak, hayatın anlamsınz olduğunu düşünmemek. 7- Bazı manevi değerleri sağlamlaştırma; sabırlı olmak, tevekküllü olmak, ihlaslı olamak, ölümü unutmadan yaşamak, duayı asla unutmamak vs. 8- Uyku düzenini sağlamak; erken yatıp, güneşle uyanmak 9- Daima bilgi edinmek; günde üç saat kitap okumak, bunu birileri ile paylaşmak , yabancı dilimi geliştirmek için sürekli videolar dinlemek
10-[/COLOR] Çalışma hayatımı oturtmak; kitap tercüme hedefim var onu hergün düzenli çalışarak tercüme işinde ilerlemek istiyorum ve bu kitabı çıkarmak, birde dergilerde yayınlanmak üzere edebi yazılar yazmak ve yazarlığa başlamak Bu on maddeyi kendimde toplamak istiyorum… bunlar kolay şeyler değil bütün gücümle çalışmak bile yeterli olmayacak belki ama bunu istiyorum.
Olur mu olabilirmi, benim iradem, gücüm yetermi buna bilmiyorum ama bugün üçüncü günüm… ders çalışmayı ve uyku düzenini biraz edinmeye çalıştım ve yüzde elli başarı sağladım ama diğerleri okadar zoma gidiyorki ama başlayacağım inşallah.
Ve bir bir edineceğim bu maddeleri// |
| |